Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθήσαμε προσφάτως τους πανηγυρισμούς και τις ευχαριστίες του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού σχετικά με την δημοπράτηση του έργου «Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων ευρύτερης περιοχής Ιστιαίας & Αγωγός Διάθεσης». Πραγματικά, για ποιον λόγο πανηγυρίζει ο Δήμαρχος; Μήπως επειδή απλά καλείται να υλοποιήσει ένα έργο που, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τα σχετικά έγγραφα, βασίζεται πάνω σε μελέτες που εκπονήθηκαν επί της Δημοτικής Αρχής της κας Λίνας Ευσταθίου και παρελήφθησαν με την υπ. αριθμ. 230/2016 απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου; Πραγματικά, μένουμε άναυδοι από τις ψευδολογίες του Δημάρχου, ο οποίος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο επιτέθηκε για πολλοστή φορά στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι δεν προέβη σε καμιά ενέργεια και αδιαφόρησε για το έργο. Είναι εμφανής όχι μόνο η προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης προκειμένου ο ίδιος να καρπωθεί και να οικειοποιηθεί ένα ακόμη έργο αλλά και η... υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα.
Και όχι, η παραπλάνηση δεν σταματά εδώ! Αναφορικά με το έργο «Αποκατάσταση δημοτικού οδικού δικτύου εντός σχεδίου πόλεως Λουτρών Αιδηψού (παραλιακή οδός και κάθετες σε αυτή οδοί) και τμήμα δρόμου εισόδου στον οικισμό Μπάνια Γιάλτρων της Τ.Κ. Γιάλτρων», ο Δήμαρχος πάλι ξέχασε να ευχαριστήσει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της κας Ευσταθίου, η οποία φρόντισε να εξασφαλίσει τα χρήματα σύμφωνα και με την απόφαση έγκρισης δέσμευσης του χρηματικού ποσού 320.148 ευρώ στις 08/07/2017. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε και για αυτό το έργο τα σχετικά έγγραφα.
Επιπλέον, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το ότι τα έργα που η δική μας παράταξη οραματίστηκε και ξεκίνησε έχουν αναπόφευκτα συνέχεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ολοκληρωθούν. Αναμένουμε και από την νυν δημοτική αρχή να παρουσιάσει κάποια στιγμή το δικό της έργο και να μην αρκεστεί στις δεντροφυτεύσεις, στις δεντροκοπές και στις ζαρντινιέρες. Επίσης, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην μιντιακή καριέρα του Δημάρχου με την ελπίδα ότι δεν θα αποτελέσει αυτό την αποκλειστική του ενασχόληση γιατί ο τόπος έχει ανάγκες και προβλήματα. Επίσης, κατά την κρίση μας, αυτά δεν πρόκειται να λυθούν με τη χρήση κατασκευασμένων και υποκινούμενων μέσων ‘ενημέρωσης’, τα οποία αποκλειστικό στόχο έχουν την αυτοπροβολή του Δημάρχου και όχι την ανάδειξη και την προβολή της περιοχής μας.
Τέλος, θα θέλαμε να διαμηνύσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια, η οποία πάντα θα λάμπει, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να την σκεπάσουν.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ