Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Δήμος Χαλκιδέων

 Δύο έργα λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων υπεβλήθησαν για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο από τον Δήμο Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων υπέβαλε πρόταση ένταξης για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα έργα “Ανάπλαση πλατείας ΜΥΚΑΛΛΗΣΟΥ στο Οντάθι της Δ.Ε. Ανθηδόνος” και “Βελτίωση – Συμπλήρωση Υπαρχόντων Κοινοχρήστων Χώρων“ και , συνολικού προϋπολογισμού 1.804.375,21 ευρώ. 
Στόχος των έργων αυτών είναι η αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική αναβάθμιση και καλύτερη οργάνωση των κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου και η δημιουργία δικτύων κίνησης πεζών, με κατασκευές ραμπών και οδεύσεις τυφλών, που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα. 
Το έργο “Ανάπλαση πλατείας ΜΥΚΑΛΛΗΣΟΥ στο Οντάθι της Δ.Ε. Ανθηδόνος” αφορά στην κατασκευή πλατείας μετά των περιμετρικών οδών αυτής, στον οικισμό Οντάθι και προβλέπονται εργασίες:
Συντήρησης και ανανέωσης υφιστάμενου πρασίνου
Συμπλήρωσης και αντικατάστασης υφιστάμενων στοιχείων του αστικού εξοπλισμού (φωτισμός, κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια, όργανα Π.Χ. κλπ)
Τοποθέτηση τεσσάρων “κιοσκιών”, με σκεπαστούς καθιστικούς χώρους προστατευόμενους από τις όποιες καιρικές συνθήκες (μικροί χώροι σκιάς και..... προστασίας από βροχή),
Χάραξη περιπατητικού και ποδηλατικού μονοπατιού σε κυκλική διάταξη και σχεδιαστική σύνθεση με ράμπες 
Αναβάθμιση των χώρων πράσινου, μέσω των νέων φυτεύσεων υψηλού πράσινου (δέντρα) 
Διατήρηση και ποιοτική αναβάθμιση της υφιστάμενης παιδικής χαράς
Το έργο “Βελτίωση – Συμπλήρωση Υπαρχόντων Κοινοχρήστων Χώρων“, προβλέπει παρεμβάσεις, με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας, προσβασιμότητας και λειτουργικότητας των παρακάτω δημόσιων χώρων:
1. Στην οδό Υψηλάντη, συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου του “Κέντρου Δήμητρα”, κοντά στην περιοχή του λιμανιού της Νέας Αρτάκης, προβλέπονται:
Φύτευση δένδρων και θάμνων
Νέα εγκατάσταση υπόγειου συστήματος άρδευσης με σταλλακτηφόρους αγωγούς, πλήρως αυτοματοποιημένο και με δυνατότητες ελέγχου σε πραγματικό χρόνο όλων των καταναλώσεων και πιθανών διαρροών νερού. 
Αντικατάσταση και νέα προμήθεια - τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι, βρύση, πέργκολες).
Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα, ο οποίος είναι περίπου 6 στρέμματα και προτείνονται νέες φυτεύσεις δένδρων και εγκατάσταση χλοοτάπητα, νέα εγκατάσταση υπόγειου συστήματος άρδευσης και προμήθεια αστικού εξοπλισμού (φωτοβολταϊκά φώτα, παγκάκια, κάδοι, βρύση).
2.  Στην πλατεία, επί της οδού Αγγελέτου, στο Βασιλικό της Δ.Ε. Ληλαντίων, προβλέπονται:
Νέες φυτεύσεις 
Στην πλατεία Βασιλικού θα τοποθετηθεί επιπλέον αρκετό κηπαίο χώμα και θα μετατραπεί ένα υπάρχον σιντριβάνι σε νέο χώρο φύτευσης. 
Νέα εγκατάσταση υπόγειου συστήματος άρδευσης
Προμήθεια αστικού εξοπλισμού (φωτοβολταϊκά φώτα, παγκάκια, κάδοι, βρύση, πέργκολες).

3. Στην πλατεία, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, στη Δροσιά της Δ.Ε. Ανθηδόνος, προβλέπονται:
Εργασίες συντήρησης και ανανέωσης υφιστάμενου πρασίνου
Νέες φυτεύσεις
Συμπλήρωση και αντικατάσταση υφιστάμενων στοιχείων του αστικού εξοπλισμού (φωτισμός, κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια, όργανα παιδικής χαράς)