Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Τηλεδιάσκεψη της ΔΕΕΠ Εύβοιας με θέμα: «Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις με κοινωνικό πρόσημο»

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με πρωτοβουλία της ΔΕΕΠ Ευβοίας και σε συνδιοργάνωση με τη Γραμματεία Οργανωτικού και τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις με κοινωνικό πρόσημο».
Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Κωνσταντίνος Φέγγος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων. 
Βασικό συμπέρασμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ότι, όπως ακριβώς έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, όλες οι επενδύσεις άρα και αυτές που αφορούν τις ανεμογεννήτριες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν. Όπως τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, ένα επενδυτικό σχέδιο για να υπηρετεί τους βασικούς στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τη φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής, να δημιουργεί πλούτο για τους πολλούς, να μην επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον και να επιτυγχάνει την αποδοχή των τοπικών κοινωνιών.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, οι βουλευτές Ευβοίας κκ Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος... Πνευματικός, o Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ για τη Στερεά Ελλάδα, κ. Ανδρέας Προμπονάς, ο Δήμαρχος Ερετρίας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ιωάννης Νέζης, ο αντιδήμαρχος Καρύστου κ. Γιώργος Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος Καρύστου κ. Ζάχος Χατζηνικολής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου κ. Νίκος Μαστροκώστας, οι πολιτευτές Ευβοίας κ. Ιωάννης Μανώλης και κα Ευαγγελία Μιμίκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ευβοίας κ. Χρήστος Τσοκάνης, τα μέλη της ΔΕΕΠ Ευβοίας: κα Βάσω Ευαγγελοκώστα, κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου, κα Σοφία Λιαμπότη, κ. Βασίλης Μπαλτάς, και κ. Αθανάσιος Ψαρράκης, η υπεύθυνη τομέα Ανάπτυξης της ΔΕΕΠ κα Ελευθερία Τσαγκαράκη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χαλκίδας κ. Κώστας Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Μιχάλης Καλαβρής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ερετρίας κ. Πέτρος Σμιλάκος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κύμης-Αλιβερίου κ. Παναγιώτης Μάλλιος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καρύστου κ. Κώστας Δρόσος και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευβοίας κ. Πέτρος Ποδάρας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Γιώργος Στεργίου και ο Γραμματέας Οργανωτικού και Δ/ντής του Γραφείου Προέδρου της ΝΔ κ. Στέλιος Κονταδάκης. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ κ. Άκης Μπάφας.

Γραφείο Τύπου της ΔΕΕΠ Ευβοίας