Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν

O Tσεφερίν... ενεργοποιεί τους φιλάθλους: «Είναι η καρδιά του ποδοσφαίρου»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, συναντήθηκε με τους Football Supporters Europe (FSE), ένα δίκτυο φιλάθλων που έχει μέλη σε περισσότερες από 48 χώρες-μέλη της UEFA, και ενώσεις οπαδών από Αγγλία και Ισπανία σχετικά με τα σχέδια για την οικοδόμηση μιας άμεσης σχέσης, όπως ανέφερε σήμερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Η συνάντηση αποτελεί μέρος της προσπάθειας της UEFA να συνεργαστεί πιο επίσημα με τις οργανώσεις φιλάθλων, πολλές από τις οποίες αντιτάχθηκαν σθεναρά στα σχέδια δημιουργίας της ευρωπαϊκής Super League, τον περασμένο μήνα.

«Έχω πει πολλές φορές ότι οι φίλαθλοι είναι η καρδιά του ποδοσφαίρου και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να τους εμπλέξουμε ως νόμιμους ενδιαφερόμενους» δήλωσε ο Τσεφερίν στην ιστοσελίδα της UEFA και συνέχισε:  «Έχουν πολλά να συνεισφέρουν και πρέπει να τους δώσουμε φωνή για σημαντικά σχετικά θέματα».

Η Super League ξεκίνησε με 12 ιδρυτικούς συλλόγους, αλλά εννέα - Μάντσεστερ....

Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Μίλαν, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης - έχουν αποχωρήσει κι έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την UEFA. Αντίθετα, επιμένουν στο πρότζεκτ Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Ο Τσεφερίν επαίνεσε τους φιλάθλους αυτών των εννέα συλλόγων για την «έντονη αντίθεσή τους» στη δημιουργία της Super League.
 «Μέσω των αμοιβαίων δεσμεύσεών μας για το ευρωπαϊκό πνεύμα του ποδοσφαίρου, μπορούμε να διαφυλάξουμε τη μοναδική και αγαπημένη δομή πυραμίδας του. Πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και καινοτόμοι - μαζί - και ξεκάθαροι για τους στόχους μας στο μέλλον» δήλωσε ο Τσεφερίν.
 Ο εκτελεστικός διευθυντής της FSE, Ρομάν Εβέιν, δήλωσε ότι η συνάντηση έδωσε στους οπαδούς και την UEFA την ευκαιρία να συζητήσουν τις επιπτώσεις και τα μαθήματα από την κρίση της Super League.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταδειχθεί οι κίνδυνοι ενός ποδοσφαίρου που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της ελίτ. Πρέπει όλοι να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να κάνουμε το παιχνίδι πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο» δήλωσε.

«Ανυπομονούμε για έναν ουσιαστικό διάλογο για το μέλλον των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA, τα δικαιώματα των φιλάθλων και άλλα θέματα που επηρεάζουν τους φιλάθλους».