Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

 Ιστιαία, 26/01/2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συνδημότες,
Κατόπιν σχετικού βίντεο του τοπικού συμβούλου Ιστιαίας κου Δημόπουλου, που κυκλοφόρησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση και την θλίψη μας αναφορικά με την καύση των χριστουγεννιάτικων δέντρων και του στολισμού τους (στολίδια και λαμπάκια) που λαμβάνει χώρα σε υπαίθριο χώρο πλησίον της πόλης. Πραγματικά είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει και προκαλεί την δικαιολογημένη οργή των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν χιλιάδες ευρώ να πετιούνται στην πυρά! Άραγε θα 
λογοδοτήσει κανείς; Άραγε είναι κανείς υπεύθυνος για αυτές τις εικόνες της ντροπής, που προσβάλλουν τον δήμο και τους κατοίκους του ενώ ταυτόχρονα ....
θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία τους; Ποιος έδωσε εντολή να μεταφερθούν Κεκεί τα στολισμένα δέντρα και να καούν; Ποιος λυμαίνεται την ξυλεία που προσεχτικά έχει εναποτεθεί στην άκρη; Ποιος έχει το δικαίωμα να πετάει το δημόσιο χρήμα στις φλόγες; Δεν περιμένουμε να μας απαντήσει κανείς αλλά να ξέρουν ότι όλοι ξέρουμε, ακόμα κι αυτοί που δεν ομιλούν γιατί βολεύονται! 
Συγχαρητήρια στους ευαισθητοποιημένους πολίτες που ανέδειξαν το θέμα!
Αγαπητοί συνδημότες, η αλήθεια πάντα νικά το ψέμα και το φως πάντα νικά το σκοτάδι! Το δίκαιο είναι πάντα με τον απλό λαό και όχι με αυτούς που κατασπαταλούν χρήματα που δεν τους ανήκουν! Οι ατασθαλίες και η έλλειψη ευαισθησίας μιας ασύδοτης εξουσίας θα κριθούν! Κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν! Σύντομα θα σας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσετε την απόρριψη και την αποδοκιμασία σας στα πρόσωπα τους και να τους στείλετε εκεί που ανήκουν, στην λήθη! Σας αξίζει κάτι καλύτερο από τον άρτο και  θεάματα που σας σερβίρουν, από τα πρόχειρα χωρίς μελέτες και άδειες έργα που καταλήγουν σε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, την φτηνή πίσσα και τα ροζ τσιμέντα, τις αμέτρητες προσλήψεις φίλων και συγγενών και τις απευθείας αναθέσεις ενώ η μερίδα του λέοντος καταλήγει στα δικά τους πιάτα και στα δικά τους σπίτια! Έχετε την δύναμη να βάλετε ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα, που σας θίγει και καταστρέφει τα όνειρα σας και τις ελπίδες σας όπως καταστράφηκαν και τα στολιδάκια των μικρών παιδιών πάνω στα χριστουγεννιάτικα δέντρα που πυρπολούν χωρίς ίχνος κοινωνικής ευθύνης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας!
Είμαστε βέβαιοι ότι το θάρρος, το ήθος, η αξιοπρέπεια και οι αξίες θα νικήσουν την τοξικότητα, την αμετροέπεια, την αγένεια, τις ύβρεις, την ανθρωποφαγία, τον ξερολισμό και τον κανιβαλισμό εις βάρος του δήμου μας!

Με εκτίμηση,
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ