Τρίτη 4 Απριλίου 2023

..... μικρά, μικρά

 - Μη φοβάστε να πείτε την αλήθεια και μην τα φορτώνετε όλα στους άλλους. Όλοι έχουμε ευθύνες για την βία μεταξύ παιδιών κι ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν είναι λύση η παρουσία ψυχολόγων και ψυχιάτρων στα σχολεία. Έχουμε ξεφύγει τελείως, ως γονείς, έχει χτυπήσει κόκκινο η αδιαφορία εκπαιδευτικών και κάποιοι επιμένουν ακόμη και σήμερα να προστατεύουν γονείς και παιδιά, που πιστεύουν πως επειδή διαθέτουν λεφτά ή επειδή έχουν τα μέσα, θα.... κάνουν ότι θέλουν και θα παραμένουν ατιμώρητοι.

- Το σχολείο δεν πρέπει να είναι χώρος από το οποίο θα βγαίνουν νταβατζηδες και μπράβοι και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι χώρος για ψευτόμαγκες και ψευτονταήδες οι οποίοι όταν βρεθούν απέναντι στον νόμο είναι απλά με πάνα βρακάκι, από τον φόβο τους.

- Ατιμωρησία για τους γονείς αυτών των νταηδων και βάζουμε τους ψυχολόγους να βοηθήσουν το παιδί στο οποίο ασκήθηκε βία. Γιατί αδιαφορούν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί; Γιατί απλά αν αντιδράσουν μπορεί να την πληρώσουν αυτοί. Μπορεί να τους καταστρέψουν το αυτοκίνητο, μπορεί να βρεθούν "αυτά τα παιδιά" στο σπίτι του εκπαιδευτικού για να τον απειλήσουν και άλλα τέτοια.

- Να τελειώνουμε κυρίες και κύριοι. Κοινωνία είμαστε εμείς. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε με αυτούς που ασκούν βία, όποιας ηλικίας κι αν είναι.