Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο Γυμνάσιο Ν. Προκοπίου, όπου προέστη στον τελεσθέντα Αγιασμό μετονομασίας του Γυμνασίου σε «Γυμνάσιο Προκοπίου - Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος».
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στο Σχολείο ο Εφημέριος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Πατεράκης, ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Καστριώτης, ο σύλλογος διδασκόντων, ολόκληρη η μαθητική κοινότητα και σύσσωμος ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.
Μετά τον Αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την σχολική κοινότητα για την πρόσκλησή τους, επαίνεσε όσους συνέβαλαν στην μετονομασία του Σχολείου, προέτρεψε..... τα παιδιά, να έχουν παράδειγμά τους τον Όσιο Ιωάννη και ευχήθηκε να έχουν καλή πρόοδο στις ερχόμενες εξετάσεις αλλά και στην ζωή τους.
Ο Διευθυντής, κατόπιν, στην προσφώνηση που απηύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης επί τη μετονομασία του σχολείου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ολόθερμη ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της διεύθυνσης και του συλλόγου καθηγητών του Γυμνασίου και αναφέρθηκε με έμφαση μεταξύ άλλων και στη διαχρονική ηθική και υλική υποστήριξη που προσφέρει απλόχερα η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος διά του Ευαγούς Ιδρύματος «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» προς το Σχολείο, όταν παρίσταται κάποια ανάγκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης, με αφορμή την έλευση του τιμίου σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στην Εύβοια. Μαθητές παρουσίασαν τα πανελλαδικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο κατά τα τελευταία σχολικά έτη καθώς και τους διαγωνισμούς, στους οποίους συμμετείχαν οι μαθητές. Αμέσως μετά παρουσιάσθηκε θεατρικό δρώμενο από τη ζωή του Οσίου και η χορωδία του Σχολείου ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Καππαδοκίας με την συνοδεία του καθηγητή κ. Δημητρίου Τζιμώκα στο σαντούρι και του μουσικού κ. Ανδρέα Σκάνδαλου στο κανονάκι και στον νταϊρέ.
Κατά την αποχώρησή του ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την καλαίσθητη καινούργια πινακίδα στην πρόσοψη του Γυμνασίου Προκοπίου - Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, την οποία φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο αγιογράφος κ. Δημήτριος Βερνέζος.