Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Δήλωση Δημήτρη Παρασκευά για τα αποτελέσματα των εκλογών στο δήμο Καρύστου

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, όλους του υποψήφιους κι εκείνους που έδωσαν τη «μάχη» για την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Με τη στήριξή σας η Λαϊκή Συσπείρωση.... διατήρησε τη 1 έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου όπως και τις 3 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, παρά το γεγονός πως ο καλπονοθευτικός νόμος ενισχύει σημαντικά τον πρώτο συνδυασμό και παράλληλα μειώνει τα μέλη των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Καρύστου κατέγραψε πολύ μεγάλη άνοδο για τις Περιφερειακές εκλογές σε σχέση με το 2019! Ανέβασε το ποσοστό της σε 9,9%  και 807 ψήφους (από 5,46% και 459 ψήφους το 2019). Στις Δημοτικές εκλογές, παρά τη διατήρηση της έδρας, υπήρξαν απώλειες. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης έλαβε το 3,7% και 318 ψήφους (από 4,7% και 408 ψήφους).
Τα αποτελέσματα στο δήμο Καρύστου συμπεριλαμβάνεται στο συνολικότερο θετικό αποτέλεσμα για τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης όπου και στις 13 Περιφέρειες της χώρας καταγράφεται σημαντική άνοδος, με συνολικό ποσοστό 10% (από 6,86% το 2019). Εκφράζουν τις θετικές διεργασίες σε πλατιά λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, την ενίσχυση ενός ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής όπως και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Συγχρόνως, φανερώνουν την επίδραση των πολύπλευρων και ισχυρών πιέσεων και εξαγοράς από τα διάφορα τοπικά και ευρύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα με σκοπό να μην εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια ή να οδηγηθεί σε ανώδυνα μονοπάτια.
Δώσαμε μια σημαντική «μάχη» για τη διάδοση των θέσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης που αναδεικνύουν τις δυνατότητες σήμερα ο λαός του δήμου μας να ζήσει πραγματικά καλύτερα πολύ καλύτερα. Που αποκαλύπτουν συγχρόνως όλους όσους στηρίζουν την αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε. Μια «μάχη» που δόθηκε απέναντι σε όλους τους άλλους συνδυασμούς για το δήμο και την περιφέρεια, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που όλοι τους συστηματικά προσπαθούν να χωρίσουν τεχνητά τα λαϊκά προβλήματα σε «τοπικά» και «γενικά», να συσκοτίσουν τον πραγματικό χαρακτήρα των δήμων και περιφερειών όπως προκύπτει από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους.
Συνεχίζουμε, μαζί με τον λαό της περιοχής, τον καθημερινό αγώνα για όλα αυτά που και στην προεκλογική περίοδο αναδείξαμε: Για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρύστου, για μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, για τα εργασιακά δικαιώματα, για τη στήριξη των μικρών επαγγελματιών και αγροτοκτηνοτρόφων, για την ακρίβεια και τη φοροληστεία, για σύγχρονες και φθηνές υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών, για να μη μπει ούτε μια ακόμα ανεμογεννήτρια, για κάθε λαϊκό πρόβλημα!
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καρύστου και την Περιφέρεια Στερεάς θα αποτελέσουμε και την επόμενη 5ετία τη «φωνή» του λαού μέσα στο δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο, την μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις διοικήσεις των κυρίων Ραβιόλου και Σπανού.

Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου