Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κιλτίδης: Ενίσχυση Ινστιτούτου
Αλιευτικής Πολιτικής


Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα στηρίξει και θα ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο τη λειτουργία και το έργο του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ), έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης από τη Νέα Πέραμο Καβάλας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.
Μετά τη συνάντηση που είχε με το διευθυντή του ΙΝΑΛΕ, Αργύρη Καλλινιώτη, το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό, ο κ. Κιλτίδης δήλωσε πως στη χώρα μας "υπάρχει επιστημονικό έλλειμμα σε ό,τι έχει να κάνει με την έρευνα, τη μελέτη και την καταγραφή όλων εκείνων των παραμέτρων που θα χρειαστούν στην πλήρη εναρμόνιση για την εφαρμογή του κανονισμού για τη θαλάσσια αλιεία στη Μεσόγειο".
Ωστόσο, τόνισε, "είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετηθεί αυτή η παράμετρος" και "να ενισχυθούν τα ερευνητικά ιδρύματα που μπορούν να προσφέρουν αυτή τη θεμελιώδη και απολύτως ουσιαστική υπηρεσία ώστε να ενισχυθούν, να ενδυναμωθούν, για να αποδώσουν εκείνα τα επιστημονικά δεδομένα που θα είναι απαραίτητα για τη βελτίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων".
Ο κ. Κιλτίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Θόδωρο Μαρκόπουλο, επισκέφθηκε, επίσης, το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας, από όπου τόνισε - μετά τη συνάντησή του με διεύθυνση και προσωπικό - την ανάγκη για όσο το δυνατό μεγαλύτερη βελτίωση των ποιοτικών και άλλων χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων της χώρας, ιδιαιτέρως αυτών που εξάγονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τρίτες χώρες.