Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση του έργου:
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ
ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ».
Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009, Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου Κοινοπραξίας «ΕΥΑΓ. Ι. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΑΣ – ΚΩΝ/ΝΟΣ ΗΛ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ», κ. Σαμαντούρας Ευάγγελος, υπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ».
Σημειωτέον, ότι κατά τη δημοπρασία του έργου με προϋπολογισμό Δημοπρασίας 210.000,00 €, μειοδότης αναδείχθηκε η Κοινοπραξία «ΕΥΑΓ. Ι. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΑΣ – ΚΩΝ/ΝΟΣ ΗΛ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ», με μέσο ποσοστό έκπτωσης 3%.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το γεγονός της αξιοποίησης - ανάπλασης δημοτικών κοινόχρηστων χώρων, που αναβαθμίζουν την περιοχή των Μακεδονικών, προς όφελος της νεολαίας και των κατοίκων της.
Στο παρόν έργο προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς για παιδιά προσχολικής ηλικίας και χώρους αθλοπαιδιών. Το δάπεδο του παιδότοπου θα είναι από χυτό συνθετικό τάπητα, με σύγχρονα και καλαίσθητα όργανα παιδικής χαράς, οι διάδρομοι θα επιστρωθούν με κυβόλιθους από γρανίτη, ενώ τα τοιχία της πλατείας θα είναι πλινθόκτιστα.
Οι εργασίες αφορούν επίσης, την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού και συστημάτων άρδευσης πρασίνου, τοποθέτηση χλοοτάπητα και φύτευση δέντρων, θάμνων και καλλωπιστικών φυτών, δημιουργώντας έτσι στο σύνολό τους ένα ξεχωριστό χώρο πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής.