Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

"Η Ελλάδα
στην πρώτη γραμμή επιλογής"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μαρκόπουλος, τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη γραμμή επιλογής, ως χώρα τουρισμού σε όλες τις χώρες του κόσμου.
«Η απάντησή μας, στη διαχείριση της κρίσης και στις μίζερες και καταστρεπτικές προβλέψεις, είναι διαρκής και καθημερινή δράση», υπογράμμισε ο υπουργός.
Ανέφερε ακόμη πως, η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι αυξημένη κατά 50%, ενώ σημείωσε ότι «είναι, για πρώτη φορά, ουσιαστική και με ρήτρες η διαφήμιση με τους tour operators, με ήδη καταγεγραμμένο αποτέλεσμα τον ίδιο αριθμό πτήσεων τσάρτερς, που είχαμε και πέρυσι. Είναι επιτυχία μιας διαχρονικής προσπάθειας, την οποία παρέλαβα από τον προηγούμενο υπουργό Τουρισμού και συνεχίζω. Θα την παραδώσω, όταν έρθει η ώρα».
Απαντώντας σε ερώτηση αν συζητήθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή η φράση «είμαι κουρασμένος», που φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως «η Κυβερνητική είχε μόνο αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ξέρετε, η αγωνία μας και η αγωνία των πολιτών, καθώς και οι υψηλές προσδοκίες τους, είναι το μόνο μας ενδιαφέρον».