Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΔΕΗ

Συμμετοχή της ΔΕΗ
στις εκδηλώσεις
για την Ωρα της Γης

Ο Oμιλος της ΔΕΗ θα συμμετάσχει ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ωρα της Γης για κλείσιμο των φώτων επί μία ώρα το Σάββατο, 28 Μαρτίου, από τις 20:30.
Ο πρόεδρος και διευθύνων συμβούλου της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το σβήσιμο των φώτων, εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων της Επιχείρησης στην επικράτεια. Με βάση τη σχετική απόφαση εξαιρούνται τα κτίρια εκείνα που συνδέονται με την παραγωγή και ομαλή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τους πελάτες και την ασφάλεια εγκαταστάσεων και μεταφορικών μέσων της Επιχείρησης.
Ο κ. Αθανασόπουλος, μεταξύ άλλων, στη σχετική απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα:
«Κεντρικός στρατηγικός στόχος του Ομίλου της ΔΕΗ είναι η αποτελεσματική προστασία του Περιβάλλοντος και για να τον πετύχει έχει ξεκινήσει την πραγματοποίηση επενδύσεων 8 δισ. ευρώ περίπου για την κατασκευή νέων θερμοηλεκτρικών Μονάδων, φιλικών προς το περιβάλλον και τη δυναμική επέκταση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η ΔΕΗ είναι πλήρως ευαισθητοποιημένη στο παγκόσμιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, η Διοίκηση της οποίας πρόσφατα μαζί με άλλα 60 κορυφαία στελέχη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ηλεκτρισμού συνυπέγραψε την Διακήρυξη για την εξάλειψη των πιπτώσεων από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050.
Η συμμετοχή της ΔΕΗ στην παγκόσμια εκδήλωση για την Ώρα της Γης δεν είναι μία συμβολική και ευκαιριακή δράση, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της καθημερινής προσπάθειάς μας για ορθολογική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειαςκαι επιτάχυνση των νέων μεγάλων επενδύσεων που θα εξασφαλίζουν:* Πλήρη επάρκεια και ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.* Ικανοποιητικό επίπεδο ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας σεόλους τους καταναλωτές.* Ηλεκτρικό ρεύμα σε χαμηλές τιμές και για τις επόμενες γενιές και* Καλλίτερο Περιβάλλον για όλους».