Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Καταγγέλουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας που με παρέμβαση του Διευθυντή κ. Κυριτσόπουλου εμποδίζει τις εκλογές της ΕΛΜΕ Εύβοιας την ερχόμενη Πέμπτη στις 7/12 στο Αλιβέρι. 
Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ αύριο Τρίτη 5/12 απαιτώντας να δοθεί άδεια στους εκπαιδευτικούς και να διεξαχθούν οι εκλογές όπως το σωματείο είχε αποφασίσει.
Αποδεικνύεται ότι η διοίκηση είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία και ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση που αύριο επιχειρεί άνευ προηγουμένου χτύπημα στο οργανωμένο κίνημα. Στην ίδια λογική της καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος φέρνει στα ....
κρυφά στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την κατάργηση της απεργίας. Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και με την άγρια καταστολή στους φοιτητές – οικοτρόφους εστιών, στους εργαζόμενους που θέλησαν να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς και στους συνδικαλιστές στα Γιάννενα που έστειλε να συλλάβουν μες στο σπίτι τους.
Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να καταδικάσει τη συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης γιατί θίγει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και βάζει εμπόδια στη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές. Οποιαδήποτε υποχώρηση ισοδυναμεί με ανοχή στην καταστολή. 
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν αυτή την ωμή επίθεση, να πιέσουμε για να διεξαχθούν οι εκλογές όπως είχε αρχικά αποφασιστεί.
Καλούμε επίσης σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλούν σωματεία και φορείς, στις 6.30μμ στην Πλατεία Αγοράς, ενάντια στην κατάργηση της απεργίας.