Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, 
ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 10.30 π.μ. - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δεν μας ξεγελάνε τα πανηγύρια της κυβέρνησης, για την ανάπτυξη που έρχεται και το τέλος των μνημονίων. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία του κοινωνικού μερίσματος, όταν μας κλέβουν τα δεκαπλάσια. Δεν δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα.
Η ανάπτυξη που υπόσχονται και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, και οι προηγούμενες, αλλά και αυτοί που διεκδικούν να την αντικαταστήσουν, είναι περισσότερα κέρδη για τα αφεντικά και ....
περισσότερη φτώχεια για την εργατική τάξη και το λαό.
Είναι οι μισθοί των 500€ και οι εργασιακές συνθήκες λάστιχο που ζητάνε οι βιομήχανοι. 
Είναι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις εργατικών λαϊκών σπιτιών και μικρομάγαζων
Είναι η περαιτέρω αύξηση της φορολογίας και μείωση των κοινωνικών δαπανών που προβλέπει και ο φετινός προϋπολογισμός.
Είναι η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας που προωθούν μέσα από την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
Φοβούνται την οργάνωση των εργαζομένων, απέναντι στην αντεργατική τους πολιτική και γι’ αυτό προσπαθούν να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ…
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ!
Απέναντι στους σχεδιασμούς εργοδοσίας- κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ - κομμάτων που συμπλέουν στην αντεργατική πολιτική με ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και τις ζωές μας, εμείς σχεδιάζουμε την αντεπίθεσή μας. Διεκδικούμε σε κάθε εργασιακό χώρο αυξήσεις μισθών και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Παλεύουμε για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων παντού, με κατοχύρωση δικαιωμάτων.
Η επιτυχία της απεργίας θα είναι σημαντικό βήμα στη μάχη που δίνουμε. Στις 14 Δεκέμβρη να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να δείξουμε τη δύναμή μας. Κόντρα στη λογική του δε γίνεται τίποτα, εμείς που παράγουμε τα πάντα, θα δείξουμε πως χωρίς εμάς στην κυριολεξία δε γυρνά ούτε γρανάζι και γι’ αυτό έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πάντα. 

Για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανέλαβαν πρωτοβουλία μέσω των εκπροσώπων τους στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, προτείνοντας τη διεξαγωγή σύσκεψης των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του ΕΚΕ και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη συμμετείχαν εκπρόσωποι από πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και των συνταξιούχων.
Οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απεύθυναν ανοιχτό κάλεσμα στα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία, στις σωματειακές επιτροπές και τις επιτροπές αγώνα, τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες να οργανωθεί η απεργιακή μάχη και η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Αγοράς.
Να δοθεί μαζική και μαχητική απάντηση από τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους μικρούς εμπόρους και αγρότες στην επίθεση της εργοδοσίας και των πολιτικών της εκφραστών, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες, τις δικές μας διεκδικήσεις για:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε συνδικαλιστή που εκπροσωπεί εργαζομένους, να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα παιδιά μας, τις κατακτήσεις των γονιών μας. Κάνουμε στην άκρη τη λογική της μοιρολατρίας, του «δε γίνεται τίποτα». Χαμένοι είναι οι αγώνες που δε γίνονται. Κάνουμε στην άκρη όσους μπαίνουν εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα μας. Κανείς δεν μπορεί να έχει ήσυχη τη συνείδησή του την ώρα που επιχειρούν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων για τις διεκδικήσεις τους, να είναι απεργοσπάστης. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
10.30 π.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ- ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ