Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Διήμερο κινητοποιήσεων από ΕΛΜΕ Εύβοιας

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ 

Συνάδελφοι, συνάδελφισσες,
στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα 26.3.2018 
1. επικυρώσαμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για πραγματοποίηση κοινής απογευματινής εκδήλωσης με το Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Νομού Ευβοίας,  την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου (αρχή Αβάντων), με πρόταγμα τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και την εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών (συν. 1)
2.  αποφασίσαμε την κήρυξη νέων τρίωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας την Παρασκευή 30 Μάρτη 8-11 π.μ. για τα πρωινά, 5-8 μ.μ. για τα/...
απογευματινά και 9-11 μ.μ.για τα εσπερινά σχολεία, που μαζί με τις τρίωρες της ΟΛΜΕ 11-2 μ.μ. για τα πρωινά, 2-5 μ.μ. για τα απογευματινά και 6-9 μ.μ. για τα εσπερινά σχολεία (συν. 1), καλύπτουν όλο το εργασιακό ωράριο, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να απεργήσουν και να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στα Προπύλαια και στο Μέγαρο Μαξίμου. (συν. 2,3)
Για την μετακίνηση στην Αθήνα εκείνη την ημέρα θα υπάρξει λεωφορείο, το οποίο θα βρίσκεται στο Βούρκο στις 11:30 π.μ. για να αναχωρήσει για τα Προπύλαια, όπου τα δευτεροβάθμια σωματεία ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μαζί με τα συντονιστικά αναπληρωτών καλούν σε πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση και πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 6936192429 έως Πέμπτη 29/3/2018 στις 10 μ.μ. 
Οι κινητοποιήσεις αυτές που ξεκίνησαν στις αρχές του Μάρτη με μεγάλη μαζικότητα και πρόταγμα τους μόνιμους διορισμούς και την εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων αφορούν στο χαρακτήρα και την ουσία του Δημόσιου Δωρεάν σχολείου και πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν.
Συνάδελφοι/ισσες, μόνιμοι και αναπληρωτές, 
επειδή όσα κατακτήσαμε ως κλάδος και ως εργαζόμενοι βασίστηκαν σε απεργιακούς αγώνες μακροχρόνιους κι επειδή σήμερα αμφισβητούνται και τα αυτονόητα, ας αποφασίσουμε να δείξουμε επιτέλους την αποφασιστικότητά μας για όλα όσα πισωγυρίζουν, πριν είναι πολύ αργά. 

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε ότι η ημέρα της απεργίας διέπεται από ένα κώδικα ηθικής δεοντολογίας που πρέπει να ακολουθείται από συναδέλφους/ισσες και διευθυντές/ντριες.
                    Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας
Η πρόεδρος                             Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                 Άρης Σκούρας