Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

σας ενημερώνουμε πως οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ, ορίστηκαν, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.,  ως εξής: 
Την  Τρίτη 11/12/2018  και ώρα 11 π.μ., στην Κεντρική και Νότιο Εύβοια, στο Γυμνάσιο Αλιβερίου.
Στο Αλιβέρι ψηφίζουν τα σχολεία από Αλιβέρι, Αυλωνάρι, Κριεζά, Κονίστρες, Κύμη, Μαρμάρι, Στύρα, Κάρυστο και Σκύρο. (Η Σκύρος σύμφωνα με το καταστατικό έχει το δικαίωμα επιστολικής  ψήφου)
Την Πέμπτη  13/12/2018 και ώρα 11 π.μ. στην Β. Εύβοια, στο Γυμνάσιο Ιστιαίας.
Στην Ιστιαία ψηφίζουν τα σχολεία από: Ιστιαία,  Γούβες, Ωρεούς, Λίμνη, Αγία Άννα κι  Αιδηψό.
Την Τρίτη 18 /12/2018 και ώρα 11 π.μ. στη Χαλκίδα, στο Εργατικό Κέντρο. ...

Στη Χαλκίδα ψηφίζουν όλα τα υπόλοιπα σχολεία.
Η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων σε ψηφοδέλτια με το όνομα του συνδυασμού, θα είναι η Παρασκευή  30 Νοεμβρίου  2018. Τα ψηφοδέλτια θα σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή στο mail της ΕΛΜΕ. Μαζί με το ψηφοδέλτιο η κάθε παράταξη θα πρέπει να δηλώσει και διαθεσιμότητα 2 τουλάχιστον υποψηφίων για την εφορευτική επιτροπή.
Η ημέρα των εκλογών είναι ημέρα επίσημης συνδικαλιστικής άδειας, (σύμφωνα με το 
Φ.351.5/84/60735 /Δ1/7-10-2014), ώστε όλοι/ες οι συνάδελφοι  να διευκολυνθούν να παρευρεθούν στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου.  Για την διευκόλυνση συναδέλφων που κατοικούν σε διαφορετική περιοχή από αυτήν της υπηρεσίας τους, θα υπάρξει η δυνατότητα να ψηφίσουν εγγύτερα στον τόπο κατοικία στους, αρκεί να το δηλώσουν εγκαίρως ή με mail ή με τηλεφώνημα τουλάχιστον 3 ημέρες πριν από τις εκλογές. Την ημέρα των εκλογών θα πρέπει να υποβάλλουν  επίσης  μια υπεύθυνη δήλωση για το πού έπρεπε να ψηφίσουν σύμφωνα με τους εκλογικούς  καταλόγους και πού θα ψηφίσουν τελικά.
Υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή για το σωματείο είναι 20 ευρώ, τα οποία είτε καταβάλλονται την ημέρα της ψηφοφορίας, είτε  υπάρχει η δυνατότητα μιας μικρής προκαταβολής  (2 ευρώ) κατά τη μέρα της ψηφοφορίας και  παρακράτησης  του υπολοίπου της συνδρομής από τη μισθοδοσία (1,50 ευρώ μηνιαίως), με αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, την ημέρα των εκλογών. Για τους συναδέλφους αναπληρωτές/τριες, η συνδρομή έχει οριστεί  στα 10 ευρώ.
 Επίσης ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες, που είναι αποσπασμένοι/ες  από άλλη περιοχή και τακτοποιούν τη συνδρομή τους μέσω μισθοδοσίας στην περιοχή της οργανικής τους,  να έχουν μαζί τους κατά τη μέρα της ψηφοφορίας βεβαίωση από την ΕΛΜΕ όπου παρακρατείται η συνδρομή τους.
                                                        Συνάδελφοι/ισσες,
η εκλογοαπολογιστική συνέλευση είναι η πιο  κορυφαία στιγμή στη ζωή του σωματείου, όπου ο εκπαιδευτικός κόσμος συνευρίσκεται, συζητά, ασκεί έλεγχο, διατυπώνει απόψεις, διαφωνίες και προτάσεις και προγραμματίζει τις επόμενες δράσεις του. Ως εκ τούτου εξυπακούεται ότι η συμμετοχή όλων μας, είναι επιβεβλημένη. Η απαξίωση των σωματείων και του συνδικαλισμού γενικότερα εξυπηρετεί μόνο τη διοίκηση και την εκάστοτε κυβέρνηση, ώστε να περνούν ανενόχλητοι όλο και πιο αυταρχικά αντιεκπαιδευτικά  μέτρα. Η συσπείρωση στα σωματεία μας, η συμμετοχή και η συλλογική δράση είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την συστηματική προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και αποδόμησης του δημόσιου σχολείου.
                                               
             Για το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ
     Η πρόεδρος                            Ο γεν. γραμματέας

     Χαρά   Νίκα                                 Άρης Σκούρας