Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6μμ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6μμ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την ψήφιση τις επόμενες μέρες στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα «μεταμνημονιακός» προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων, προσθέτει νέα.
Παίρνει δέκα από τους φτωχούς και δίνει ένα ψίχουλο στους πιο εξαθλιωμένους με την προϋπόθεση ότι έχουν πιαστεί τα ματωμένα πλεονάσματα! 
Παράλληλα προβλέπει επιπλέον δώρα και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους....
για την ανάκαμψη των κερδών τους με μειώσεις στη φορολογία, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.α.
Χωρίς ίχνος ντροπής η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί φέρνει για ψήφιση τον προϋπολογισμό που χαρακτηρίζεται από την διαρκή πρέσα στα κονδύλια που αφορούν την κάλυψη βασικών και στοιχειωδών αναγκών.
Την ίδια στιγμή που έχει εξαπολύσει κύμα φοροεπιδρομής προς τον εργαζόμενο λαό χτυπώντας ακόμα παραπάνω το λαϊκό εισόδημα, ο προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον καρατόμηση κοινωνικών κονδυλίων, νέα επίθεση στην υγεία και την ασφάλιση.
Η κυβέρνηση σφραγίζει με αυτόν τον τρόπο τη σταθερή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων.
Απόδειξη για το πού το πάνε Κυβέρνηση και εργοδοσία αποτελεί και ο εργασιακός χώρος των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ όπου οι συνάδελφοί μας υφίστανται την απληρωσιά 6 μηνών και πάνω από 70 μέρες δεν έχουν δει ούτε ευρώ. 
Από τη μία η εργοδοσία κόβει… οργιάζει όχι μόνο με την απληρωσιά αλλά και με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με την τρομοκρατία στους εργαζόμενους που διεκδικούν οργανωμένα τα δικαιώματά τους μέσα από το σωματείο, τοποθετώντας το Διοικητικό του Συμβούλιο σε χώρο εργασίας χωρίς ρεύμα, νερό, τουαλέτες κλπ.
Από την άλλη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ράβει… βάζει πλάτη στην εργοδοσία με χίλιους δυο τρόπους και επιδοτήσεις, έχει τους εργαζόμενους στο περίμενε, δεν κάνει τίποτα για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της εργοδοσίας που προέκυψαν μετά από πίεση συνδικάτου και Ομοσπονδίας τροφίμων – ποτών σε τριμερή συνάντηση. Κερασάκι, αποτελεί το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ δεν χορηγεί το σχετικό επίδομα επίσχεσης με διάφορες προφάσεις…
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, στα ψίχουλα όποτε και εάν δίνονται, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση Κυβέρνησης και εργοδοσίας. Προτάσσουμε την γνήσια, εργατική μας αλληλεγγύη.
Καλούμε τα όλα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τους μαζικούς φορείς, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέα και νέο να καταδικάσουν τον προϋπολογισμό της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, των ματωμένων περικοπών στα δικαιώματά μας για τα κέρδη των λίγων. Να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
Παράλληλα εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του ΖΟΥΡΑ συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο της συγκέντρωσης, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για παιδεία και υγεία.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.