Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. Φάνη Σπανού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ε. Εύβοιας. Έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Σπανού στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και οι σύλλογοι εθελοντών.
Θέματα της συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός της θερινής περιόδου 2018 καθώς και ο προγραμματισμός και η λήψη προληπτικών μέτρων για την ....
αντιμετώπιση φαινομένων εν όψει της χειμερινής περιόδου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ξεκίνησε την εισήγηση του αναφερόμενος στην πυρκαγιά του Αυγούστου στο Κοντοδεσπότι και στα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου στο Μαντούδι και τόνισε πως με τη συνεργασία και το συντονισμό αποφεύχθηκαν πάρα πολλά, που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί δεδομένης της έντασης των φαινομένων. Στη συνέχεια, μίλησε για τον προγραμματισμό της χειμερινής περιόδου εστιάζοντας στην ενημέρωση που οι φορείς οφείλουν να παρέχουν σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την ετοιμότητα του στόλου μηχανημάτων σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και διαλογική συζήτηση από όλους τους παρευρισκομένους.
Με το πέρας της συνεδρίασης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε:
"Έχουμε δομήσει μια εξαιρετική συνεργασία με όλους τους φορείς και αυτός είναι ο πυρήνας της αποτελεσματικότητάς μας. Δουλεύουμε όλο το χρόνο για την πρόληψη των φαινομένων, αλλά είμαστε και έτοιμοι για την αντιμετώπισή τους. Δεν εφησυχάζουμε ούτε λεπτό και εργαζόμαστε με σχέδιο και υπευθυνότητα για την ασφάλεια των πολιτών."