Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. Φάνη Σπανού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με την νέα πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Τσανγκ Τσιγιουέ πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός, σήμερα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας.
Η συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε ως κεντρικό άξονα τις ελληνοκινεζικές σχέσεις και την επωφελή συνεργασία σε τομείς ανάπτυξης όπως είναι ο τουρισμός, η αγροδιατροφή κ.α. Και από τις δυο πλευρές εκφράστηκε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς...
Ελλάδας και τις κινέζικες Επαρχίες και επικαιροποιήθηκε ο οδικός χάρτης για τη διατήρηση και ανάπτυξη αυτής.
Με το πέρας της επίσκεψης και την ανταλλαγή των εθιμοτυπικών αναμνηστικών, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
"Καλωσορίσαμε σήμερα την πρέσβη της Κίνας στην Περιφέρεια μας. Πραγματοποιήσαμε μια ουσιαστική συζήτηση και συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα σηματοδοτήσουν μια στενή συνεργασία μέσα στο 2019 για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών . 
Στην Περιφέρεια μας έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, όπως κάνουμε τώρα με το μεγάλο εγχείρημα του Επιχειρηματικού Πάρκου στον Ασωπό, αλλά και να ενισχύσουμε έμπρακτα τους επιχειρηματίες μας στην Αγροδιατροφή και τον Τουρισμό", δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.
"Η εξωστρέφεια είναι και θα παραμείνει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος  για να βγει η Περιφέρειά μας πρώτη από την κρίση. Τα  σημαντικά και χειροπιαστά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας μας δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο και όρεξη για να συνεχίσουμε. Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο αυτής της προσπάθειας  είναι  οι σχέσεις μας με τις αγορές της Κίνας και γι΄αυτό τις καλλιεργούμε μεθοδικά με δράσεις όπως η σημερινή.", δήλωσε ο Φάνης Σπανός.