Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Εθνική Γυναικών: Ελλάδα-Βέλγιο 1-2

Στάθηκε καλά και πάλεψε απέναντι στο ισχυρό Βέλγιο που βρίσκεται και αρκετά ψηλότερα στην κατάταξη της UEFA, η Εθνική των Γυναικών, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 σε διεθνές φιλικό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα. Σκόρερ του ελληνικού γκολ η Δανάη Σιδηρά στο 83'  με υπέροχο μακρινό σουτ.
Το Βέλγιο προηγήθηκε νωρίς στο σκορ (7΄) με τη Βαν Κερκόφεν και ...
έφτασε στο 2-0 με τη Βάλερι λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (43΄). Η Ελλάδα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και κατάφερε να σκοράρει στο 83΄ με μακρινό σουτ της Σιδηρά, ύστερα από πολύ ωραίο συνδυασμό των διεθνών.

Ελλάδα, αρχική ενδεκάδα: Παπακωνσταντίνου, Κινοσίδου, Κακαμπούκη, Γκάτσου, Κοκοβιάδου, Σιδηρά, Κόγγουλη, Χατζηγιαννίδου, Μωραίτου, Μάρκου, Δημητρίου.

Αγωνίστηκαν ακόμη: Αποστολάκη, Μαργαρίτη, Κοτσάκη, Παράσχου, Σπυριδωνίδου, Καραπέτσα, Σαρρή.

Φανερά ικανοποιημένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντώνης Πριόνας, δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: "Συγχαίρω τα κορίτσια για την εξαιρετική τους εμφάνιση. Όταν παίζουμε έτσι, το αποτέλεσμα δε μας αγχώνει. Φυσικά και δε θέλουμε να χάνουμε, κανένας δε θέλει, τέτοιες εμφανίσεις όμως αφήνουν σοβαρές ελπίδες για κάτι καλό στο μέλλον. Ήταν μια σπουδαία προσπάθεια απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Είναι πολύ σημαντικό τα φιλικά τεστ να γίνονται με δυνατές ομάδες. Βγάλαμε πολλά συμπεράσματα, σαφώς τα περισσότερα από αυτά θετικότατα".