Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ


Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα πολιτισμού του Λυκείου Ιστιαίας πραγματοποιήθηκε η Εορτή λήξεως των νεανικών συνάξεων των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας με την συμμετοχή δεκατεσσάρων κατηχητικών τμημάτων και μιας ομάδας του Χορευτικού Συλλόγου ...
Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης».

Την εορτή άνοιξαν η φιλόλογος κ. Μαρία Τρίγκα, αναφερθείσα στην ιστορία, την προσφορά και την αξία του κατηχητικού έργου και ο Συντονιστής Νεότητας για την Αρχιερατική Περιφέρεια Ιστιαίας, Οικον. Ιωάννης Σούρας, ο οποίος έκανε σύντομο απολογισμό της ...προσφοράς των ενοριακών κατηχητικών δράσεων, επισημαίνοντας ότι η εορτή με γενικό θέμα: «Είμαστε όλοι παιδιά του Χριστού» είναι το αγαθό προϊόν της προσφοράς και της εργασίας της τοπικής Εκκλησίας υπέρ των Νέων.
Στην συνέχεια, παιδιά όλων των ηλικιών και όλων των κατηχητικών βαθμίδων παρουσίασαν τροπάρια, τραγούδια, κείμενα, χορευτικά, ποιήματα και διδακτικές ιστορίες, ενθουσιάζοντας και συγκινώντας τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ, ο Υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, όλοι οι Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας, η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού και πλήθος κατοίκων της Ιστιαίας και των περιχώρων.
Την εορτή έκλεισε το τμήμα του Χορευτικού Συλλόγου «Αθανάσιος Κορφιάτης» παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου συνεχάρη τα παιδιά, τους Κατηχητές και τους συντελεστές, που απέδειξαν και μέσα από αυτή την εορτή ότι το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας ανθεί, γεννά τα νέα μέλη της και αναγεννά όλους τους πιστούς της, ως τέκνα του Χριστού.
Σε όλους προσφέρθηκαν αναμνηστικές ευλογίες και εδέσματα, που είχαν προετοιμάσει και πρόσφεραν πολλοί γονείς.