Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Γίνεται γνωστό ότι, συν Θεώ, θα λειτουργήσουν και πάλι το ερχόμενο καλοκαίρι οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις μας στις Ροβιές, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά της Τοπικής μας Εκκλησίας να περάσουν ευχάριστα κάποιες ημέρες και επιπλέον να βοηθήσουμε και με αυτό τον τρόπο τον εντονότερο σύνδεσμό τους με την Αγία μας Εκκλησία. 
Οι έξι (6) περίοδοι, που και εφέτος θα λειτουργήσουν, έχουν ως εξής:

·           Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Πέμπτη 27 Ιουνίου έως και το Σάββατο 6 Ιουλίου. Θα ...
φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

·           Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Δευτέρα 8 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου. Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη - Καθηγήτρια Θεολόγο.

·           Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Παρασκευή 19 Ιουλίου έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου. Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν ή έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη - Καθηγήτρια Θεολόγο.

·           Δ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τρίτη 30 Ιουλίου έως και την Τρίτη 6 Αυγούστου. Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό την κ. Ματίνα Κουβαρά - Παιδαγωγό και Θεολόγο.

·           Ε΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τετάρτη 7 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 14 Αυγούστου. Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη.

·           ΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από το Σάββατο 17 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 26 Αυγούστου. Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν ή έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου.

·                Οι εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα εξής σημεία:

•     Για τα παιδιά της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας (τηλ. 22260.52163), από την Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Μαίου 2019.

•     Για τα παιδιά της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιδηψίων, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού (τηλ. 22260.22754), από την Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Μαίου 2019.

•     Για τα παιδιά των Αρχιερατικών Περιφερειών Κηρέως, Νηλέως και Λίμνης, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου (τηλ. 22270.22100), από την Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Μαίου 2019.

•     Για τα παιδιά του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών (τηλ. 22280.23496), από την Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Μαίου 2019.

•     Για τα παιδιά του Δήμου Ερετρίας - Αμαρύνθου, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Παραβουνιωτίσσης Ερετρίας (τηλ. 22290.65222), από την Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Μαίου 2018.

•     Για τα παιδιά (5 θέσεις σε κάθε περίοδο) των Βορείων Σποράδων, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης (τηλ. 24240.34250), από την Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Μαίου 2018.

•     Για τα παιδιά του Δήμου Χαλκιδέων, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων αριθμ. 10 στην Χαλκίδα, κατά τις εξής ημέρες και ώρες:

1.    Την Δευτέρα 20 Μαίου 2019, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Α΄ Περίοδο (αγόρια που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ).

2.    Την Τρίτη 21 Μαίου 2019, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Β΄ Περίοδο (κορίτσια που έχουν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ).

3.    Την Τετάρτη 22 Μαίου 2019, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Γ΄ Περίοδο (κορίτσια που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν ή έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ).

4.    Την Πέμπτη 23 Μαίου 2019, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Δ΄ Περίοδο (κορίτσια που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

5.    Την Παρασκευή 24 Μαίου 2019, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Ε΄ Περίοδο (αγόρια που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

6.    Την Δευτέρα 27 Μαίου 2019, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην ΣΤ΄ Περίοδο (αγόρια που έχουν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν ή έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ).

Για την εγγραφή είναι απαραίτητο να προσέρχονται και οι δύο γονείς, οι οποίοι φέροντες και τις αστυνομικές τους ταυτότητες θα λαμβάνουν το σχετικό έντυπο Αίτηση-Ιατρικό Δελτίο (διαφορετικού χρώματος για κάθε Κατασκηνωτική Περίοδο), που θα επέχει και θέση συγκαταθέσεως των ιδίων. Παιδιά ή άλλοι συγγενείς, δίχως τη συνοδεία των γονέων, δεν θα λαμβάνουν Αιτήσεις, παρά μόνον εάν έχουν εξουσιοδότηση και των δύο γονέων, θεωρημένη από Κ.Ε.Π. ή την Αστυνομία.

Όταν λαμβάνουν την Αίτηση, τότε θα κρατούνται τα στοιχεία τους και θα λαμβάνουν και τον αριθμό Πρωτοκόλλου εγγραφής, ώστε να κατοχυρώσουν την αίτησή τους. Προκειμένου, όμως, να παραμείνει ενεργής η εγγραφή τους, υποχρεούνται να επιστρέψουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον Ιατρό του παιδιού και τους ιδίους την Αίτηση, εντός διημέρου το αργότερον. Αν η Αίτηση δεν επιστραφεί στο χρονικό αυτό πλαίσιο ή αν είναι ελλειπώς συμπληρωμένη, το δικαίωμα εγγραφής παύει να είναι σε ισχύ.

Οι Αιτήσεις αυτές, που θα βεβαιώνουν ότι το παιδί έχει καλώς στην υγεία του και δύναται να λάβει μέρος στην Κατασκήνωση, θα παραμείνουν με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στην Ιερά Μητρόπολη, αφού μοναδικός σκοπός είναι η προστασία της υγείας του παιδιού, το οποίο θα βρίσκεται μακρυά από τους γονείς του, υπό την άμεση ευθύνη των Στελεχών της Κατασκηνώσεως.

Οι θέσεις, συμφώνως προς τα ανωτέρω στοιχεία των Περιόδων, είναι περιορισμένες γι’ αυτό και δεν παραλείπουμε να σας τονίσουμε ότι κατά τις εγγραφές δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από τις παραπάνω οδηγίες, οι οποίες θα εφαρμοσθούν πιστά.

Σε περίπτωση, κατά την οποία, σε κάποια περίοδο υπάρξουν περισσότερες εγγραφές από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα πραγματοποιηθεί ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ, μεταξύ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (πλην εκείνων των Βορείων Σποράδων, διά τα οποία προβλέπονται πέντε θέσεις σε κάθε περίοδο), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων αριθμ. 10 στην Χαλκίδα, ως εξής:

Α. Για τις περιόδους Α΄ και Β΄, την Πέμπτη 30 Μαίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ.

Β. Για τις περιόδους Γ΄ και Δ΄, την Παρασκευή 31 Μαίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ.

Γ. Για τις περιόδους Ε΄ και ΣΤ΄, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ.