Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, μετά την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ταξίδευσε, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον διάκονο.....
Νικόλαο Πριμηκύριο, μέχρι τις Ροβιές, όπου στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, παρέστη στην Εορτή της Λήξης της ΣΤ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι», στην οποία φιλοξενήθηκαν 113 κατασκηνωτές αγόρια του Λυκείου, με Αρχηγό τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου.


Κατά την παρουσία του στην Κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την όμορφη γιορτή των παιδιών, να επικοινωνήσει με τα παιδιά, τα ελπιδοφόρα και λαμπρά στελέχη της Κατασκήνωσης, αλλά και τους παρισταμένους γονείς, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικό λόγο αγάπης και ευχαριστίας.

Στην γιορτή παρευρέθη και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος κατά τα παρελθόντα έτη είχε διατελέσει αρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών του Λυκείου. Την επομένη ημέρα, Σάββατο 24 Αυγούστου, το βράδυ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Κατασκηνώσεων, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και στην Αγία Ολυμπιάδα, κατά την διάρκεια της οποίας έψαλλαν κατασκηνωτές και στελέχη.