Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Στα “χαρακώματα” στον ΑΟ Χαλκίς, σε απεργία οι παίκτες

Ήταν Οκτώβριος του 2015. Διαβάστε τι έγραφε τότε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Τρυφωνιδης και θα καταλάβετε πολλά. 
Τότε για την ομάδα έτρεχε ο κ. Τολιας, τον οποίο άφησε ξεκρεμαστο ο κ. Κοτσατος. Ο κ. Τρυφωνιδης μιλούσε για διαδοχη κατάσταση και αναφερόταν στην διοίκηση.....
Στούπα, Ταρνανα, Καρυστινου, η οποία τελικά ανέλαβε τα Χριστούγεννα, για να έρθει η άλλη διαδοχη κατάσταση με τον κ. Ελευθεριάδη και στην συνέχεια με τον κ. Τσαγκαρη, τον κ. Αναγνωστάκη, τον κ. Μίλερ, την κυρία Αινδιλη και τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ στην πλήρη απαξίωση και στο Τοπικό. Κάνουμε λάθος; 
Γιατί άραγε θέλουμε μια από τα ίδια; 
Κύριε Τριφωνιδη συγνώμη που χρησιμοποίησαμε το άρθρο σας, αλλά το κάναμε για να θυμίσουμε σε κάποιους πως αυτή την φορά ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ θα πετύχει, εκεί που αυτοί απέτυχαν. 

Γιάννης Τρυφωνιδης :
Κανονικά θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα αγωνιστικά θέματα του μεγάλου επερχόμενου ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΟ Χαλκίς και τον Ηρακλή Ψαχνών, όμως οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του ΑΟΧ δεν μας το επιτρέπουν.

Μ’ αρέσει που η διοίκηση του Ηρακλή, ήθελε να καλέσει την αντίστοιχη του ΑΟΧ σε κοινή συνέντευξη τύπου, ωστόσο στους «νερατζούρι», επικρατεί αναβρασμός, με τους παίκτες να μην κατεβαίνουν στην προπόνηση.

Το αναφέραμε και χθες, ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ παικτών και διοίκησης …εξανεμίστηκε κι όπως έλεγαν ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές, πολύ δύσκολα θα ανακτηθεί.

«Και λεφτά να φέρουν αύριο, μετά από χίλια παρακάλια, τον άλλον μήνα θα έχουμε πάλι τα ίδια» υποστήριζαν.

Απ’ την πλευρά του ο Τόλιας έχει μείνει μόνος του στην κυριολεξία.

Ο Κοτσάτος υπάρχει – δεν υπάρχει, είναι το ίδιο και το αυτό, Μαδαρός και Πολάλης δεν παρουσιάστηκαν στην προπόνηση, Αναγνωστάκης και Γκάβαλης κάτι θα κάνουν στην ομάδα αλλά δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς, ο Κουτλούμπασης που είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα, είναι γενικός αρχηγός κι όχι μέλος του ΔΣ και υπάρχει και μία κοπέλα στο συμβούλιο, την οποία συγχωρέστε με, δεν τη γνωρίζω ούτε φατσικά (μου έχει ξεφύγει).



Όταν έφυγα για ένα διάστημα στη Γερμανία, ακόμα ο ΑΟΧ έπαιζε μπαράζ για την άνοδο και έχασα …επεισόδια.

Ούτε που ενημερωνόμουν για τις εξελίξεις να σας πω τη μαύρη αλήθεια.

Κι όταν γύρισα, μου είπαν ότι πήραν την ομάδα ο Κοτσάτος και ο Τόλιας (όσο με ξέρανε αυτοί, άλλο τόσο τους ήξερα κι εγώ).

Πάντως …ενδεικτική ήταν και η απορία των οπαδών του ΑΟΧ, χθες στο γήπεδο Αλεξάνδρου: «Πώς είναι δυνατόν μία διοίκηση τριών μηνών, που ήρθε στον ΑΟΧ με τυμπανοκρουσίες και δάφνες, με σκοπό να τον ανεβάσει άμεσα στη FL, ακόμα – ακόμα και στη Σούπερ Λίγκα (εντάξει νομίζω ότι εδώ το …τερματίσαμε), να έχει φθαρεί τόσο γρήγορα, στρέφοντας όλα τα πυρά πάνω της…»

Προσπάθησα χθες κάποια στιγμή να κάνω κάποιες ερωτήσεις στον Τόλια, τον ρώτησα που είναι ο Κοτσάτος, δεν μου απάντησε, είχε τα νεύρα του, δεν ξαναρώτησα, γιατί ήξερα ότι δεν θα πάρω απάντηση.



Ήταν μερικά παιδιά να πληρωθούν σήμερα (σ.σ. χθες) μου είπε κάποια στιγμή, αλλά η τράπεζα είχε …βαλέρ.

Ανάθεμα κι αν ήξερα τί είναι το βαλέρ και δεν ρώτησα κιόλας για να μην γίνω και ρεζίλι (μην πει ότι δεν το ξέρω).

Στην αρχή νόμιζα ότι μου μιλάει γαλλικά. Πως λέμε …μπονζουάρ.

Λέω από μέσα μου, μάλλον θα με βρίζει, αλλά δεν πτοήθηκα.

Μετά γύρισα σπίτι, πάτησα στο google «βαλέρ – τράπεζα» και μου έβγαλε αυτό: «Valeur σημαίνει ότι τα χρήματά σας είναι διαθέσιμα και συνεπώς θα αρχίσουν να τοκίζονται μετά από ένα διάστημα μερικών ημερών».

Ο Γιώργος Τόλιας προχώρησε σε καλές μεταγραφές, αλλά η «συνταγή» χάλασε πριν βάλει το φαγητό στο φούρνο.

Επικοινωνιακά και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το πρόβλημα εν τη γενέσει του, ήταν λάθος από την κορφή μέχρι τα νύχια.

Όπως λάθος ήταν και η χθεσινή ομιλία του στα αποδυτήρια. Όσο εκνευρισμένος κι αν ήταν, και δίκιο να ‘χε -που λέει ο λόγος-, το έχασε.

Δηλαδή με τον τρόπο που μίλησε, προσωπικά αν ήμουν παίκτης του ΑΟΧ, και 10.000 να είχα πάρει, θα ζητούσα να φύγω.

Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ τον Σαββίδη ας πούμε, να μπαίνει στα αποδυτήρια και να λέει τους παίκτες της ομάδας μου… «γαϊδούρια ξεσαμάρωτα».

Επίσης ο Τόλιας άργησε να πάει στην προπόνηση. Δεν γίνεται ο προπονητής να πηγαινοέρχεται δέκα φορές από τη μία εστία στην άλλη, ο γυμναστής το ίδιο, οι παίκτες να κάθονται έξω απ’ τα αποδυτήρια, ο Πολυκαρπίδης να ξεφυσάει, οι φίλαθλοι να κοιτάει ο ένας τον άλλον, και η διοίκηση να είναι απούσα.

Επίσης απορώ πως ο Τόλιας έπεσε απ’ τα σύννεφα με την απεργία ή αποχή, απ’ τη στιγμή που οι παίκτες ακόμα και στο παιχνίδι Κυπέλλου στο Μπούρτζι (την προηγούμενη Τετάρτη), είχαν εκφράσει την επιθυμία να μην κατέβουν να αγωνιστούν και το έκαναν μετά από πολύ… «μπλα-μπλα».

Μία σουρεάλ κατάσταση, που μου θύμισε την εποχή των «Κορλοπολυκράτηδων» (τί παλικάρια κι αυτά) με τη μία προσφυγή να διαδέχεται την άλλη, αλλά και την περίπτωση της Χαλκίδα – Λήλας, που ξεροστάλιαζα έξω από τα δικαστήρια, για να προλαβαίνω τις μηνύσεις ανάμεσα σε ΠΑΕ και ερασιτέχνη.

Επιστρέφοντας στο …παρόν, θα δούμε τί θα γίνει, ωστόσο ότι να γίνει, θα πρέπει να γίνει γρήγορα, το πολύ μέχρι αύριο Τετάρτη (ούτε καν μέχρι την Πέμπτη).

Αν δεν κάνω λάθος οι μεταγραφές λήγουν την Παρασκευή με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της ομάδας.

Αν μείνει ο Τόλιας και οι μισοί παίκτες -για παράδειγμα- δεν θελήσουν να κατέβουν να αγωνιστούν, έστω κι αν τα δελτία τους τα έχει η ομάδα, ο ΑΟΧ, με μαθηματική ακρίβεια, θα πάει άψαλτος.

Αν ο Τόλιας συνειδητοποιήσει ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα και με το δεδομένο ότι υπάρχει «δοκιμασμένη» διάδοχη κατάσταση, το καλύτερο και για τον ίδιο, για να μην στεναχωριέται και πιέζεται (αφού δεν έχει στηρίγματα), αλλά και για την ομάδα, θα ήταν να αποχωρήσει, ας το κάνει χωρίς περαιτέρω συνέπειες για τον ιστορικό σύλλογο.

Αυτό του ζήτησαν και οι φίλαθλοι, και τη γνώμη τους θα πρέπει να τη λάβει πολύ σοβαρά υπόψη.