Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Πρεσβυτέρου Γεωργίου Καλαφάτη, διατελέσαντος επί είκοσι και έξι έτη Εφημερίου του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, κοιμηθέντος το πρωί της 29ης Αυγούστου 2019.
 Ο μακαριστός π. Γεώργιος, γεννήθηκε...
το έτος 1967 στην Αθήνα στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Σταύρο και Ζαφειρία στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.
 Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας και συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές και ανεδείχθη πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και εν συνεχεία του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Χρυσούλα, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τέσσερα τέκνα.
 Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη) Διάκονος στις 29 Απριλίου 1990, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και διορίστηκε στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Ταξιάρχου Χαλκίδος. Πρεσβύτερος στις 28 Μαρτίου 1993 στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου και διορίσθηκε Εφημέριος.
  Η επιμέλεια και η υπακοή του έκανε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου) να του εμπιστευθεί και την διακονία του Εκκαθαριστού μισθοδοτικών καταστάσεων των Εφημερίων επί πενταετίαν. 
 Ο π. Γεώργιος υπήρξε καλλικέλαδος Ιεροψάλτης και Ιερουργός και με ιδιαίτερη προθυμία εξυπηρετούσε κατά καιρούς πολλές Ενορίες, οι οποίες στερούνταν Εφημερίου.
 Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Χρυσούλα, τα τέκνα του Σταύρο, Νικόλαο, Αναστάσιο και Παρασκευή και όλους τους οικείους του.
  Το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 03:00 το μεσημέρι, στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τεθεί σε προσκύνημα η σορός του μακαριστού Ιερέως και στη συνέχεια, στις 04:00μ.μ. θα ψαλεί η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και αμέσως μετά η ταφή στο νέο Κοιμητήριο Χαλκίδος.