Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Στις 25 Ιουλίου 2019 τα Καλοκαιρινά Βιβλιοπαιχνιδίσματα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοποίησαν περίπατο και επισκέψεις στα μνημεία της Χαλκίδος.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το τζαμί Εμίρ Ζαδέ, την οικία Βαΐλου, περιηγήθηκαν στα ερείπια του τείχους και τα δρομάκια και είδαν παλιά σπίτια και γειτονιές. Μετά επισκέφθηκαν την παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Παρασκευής, όπου προσέφεραν πρόσφορα, νάμα, κεριά, λιβάνι και τα ονόματα όλων των παιδιών που συμμετείχαν το....
καλοκαίρι στις δράσεις της Βιβλιοθήκης και των εθελοντών.
Εκεί τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε ο Οικον. Ιωάννης Φαφούτης και τους εξήγησε την σημασία του πρόσφορου και στο τέλος η κυρία Σωτηρία Μπάκα φιλοξένησε τα παιδιά στο Λαογραφικό Μουσείο και τα κορίτσια που έφεραν το όνομα της Αγ. Παρασκευής προσέφεραν κεράσματα σε όλα τα παιδιά.
Στις 31 Ιουλίου, γονείς, παιδιά και εθελοντές, επισκέφθηκαν τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, όπου τους υποδέχτηκαν εγκάρδια οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Ομίλου και τους χάρισαν την αξέχαστη εμπειρία της επαφής με την θάλασσα.
Όλα τα παιδιά, φόρεσαν σωσίβια και μπήκαν σε δύο είδη σκαφών, έκαναν βόλτες με αυτά, έμαθαν τι πρέπει να κάνουν όταν ανατραπεί ένα σκάφος, έμαθαν να φτιάχνουν ναυτικούς κόμπους και πολλές πληροφορίες ακόμη και για το άθλημα της Ιστιοπλοΐας.
Φτιάξαμε μια ομαδική κατασκευή και όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι.