Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΕΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ;


Η σεμνότητα δεν φαίνεται τελικά να αποτελεί το προσόν του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Παρουσιάστηκε ξαφνικά στα δημοτικά τοπικά πράγματα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, με το σύνθημα «ο γιατρός της καρδιάς μας», χωρίς προηγούμενη συμμετοχή σε θέσεις αιρετής ευθύνης, ακόμα και σε επίπεδο συλλόγου.
Σε προχθεσινή του ανάρτηση, «άστραψε και βρόντηξε» την χαρακτήρισαν κάποιοι(!), στα ΜΜΕ με τη φράση «να μη μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που για δεκαετίες οδήγησαν τις μικρές μας κοινωνίες σε μαρασμό και να θέτουν ρητορικά ερωτήματα σε αυτούς που μας εμπιστεύθηκαν», απορρίπτει στην ουσία το έργο όλων των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων και δημάρχων της τελευταίας 20ετίας, προσβάλλοντάς τους ευθέως.
Οφείλουμε  να του θυμίσουμε ότι πέρα από τον Δημήτρη Θωμά, ....
Δήμαρχο για 8 χρόνια του Δήμου Κύμης και για 3,5 χρόνια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, προηγούμενοι Δήμαρχοι στις μικρές μας κοινωνίες όπως τις χαρακτηρίζει, ήταν επίσης ο αείμνηστος Δημήτρης Παπαναστασίου 12 χρόνια Δήμαρχος Κονιστρών, ο αείμνηστος Γεώργιος Σιδεράκης 8 χρόνια Δήμαρχος Κύμης, η Κατερίνα Καράπα 8 χρόνια Δήμαρχος Ταμυνέων, ο Κώστας Μαστροκώστας 8 χρόνια Δήμαρχος Δυστίων, ο Δημήτρης Κατσούλης 8 χρόνια Δήμαρχος Αυλώνος, ο αείμνηστος Δημήτρης Τσαπατσάρης 4 χρόνια Δήμαρχος Αυλώνος, ο αείμνηστος  Αθανάσιος Ρεγκούκος 4 χρόνια Δήμαρχος Δυστίων.
Πολλοί δημότες θυμούνται την παρουσία, την προσφορά και το έργο τους. Οι  «δολοπλοκίες και ίντριγκες» που ανακάλυψε ο Πρόεδρος που ακριβώς «κολλάνε»;
Να του θυμίσουμε ακόμα ότι ανάμεσα στους παλιούς συγκαταλέγεται και ο Θανάσης Μπουραντάς, 20 χρόνια Νομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και 6 χρόνια Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου τη προσφορά και το έργο του οποίου κρίνει αρνητικά μεγάλο ποσοστό δημοτών, όπως απέδειξε η ισχνή του επικράτηση στις τελευταίες εκλογές.
Ασφαλώς έχει το δικαίωμα να έχει πολιτικές  φιλοδοξίες και να κάνει κριτική ο Πρόεδρος. Μέχρι στιγμής ο πήχης των προσπαθειών του πάντως είναι χαμηλός. Περιορίζεται στην ανάρτηση φωτογραφιών από την αντικατάσταση ενός από τους εβδομήντα καμένους, λαμπτήρες του χωριού του, στην έλλειψη μέχρι στιγμής κάθε αντίδρασής του για την υποβάθμιση του ΚΕΠ του χωριού του  και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση ΑΤΜ στο Αυλωνάρι.
 Σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση για την οποία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων, δυστυχώς με την απόφασή του να μην δεχθεί στη συνεδρίαση της 20-1-2020 να συζητηθεί το θέμα των καταστροφών στο δρόμο του παραλιακού δρόμου στο Στόμιο ως μοναδικό θέμα στην Κύμη όπως του πρότεινε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, αποφάσισε να την πραγματοποιήσει στα Κριεζά ανάμεσα σε 11 θέματα της ημερήσιας διάταξης ένα εκ των οποίων ήταν και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020 (!), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 4μμ να τελειώσει μετά τις 12μμ και έτσι όπως διεξήχθητε, με πολλαπλές εντάσεις, να υποβαθμιστούν τα σοβαρότατα θέματα, με δική του αποκλειστικά ευθύνη.
Το γεγονός του ότι η συνειδητή πρακτική των παρεμβολών και των ύβρεων ορισμένων μελών της πλειοψηφίας κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μην ακούγονται οι θέσεις της αντιπολίτευσης, βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εκδηλώνεται συνεχώς και χρεώνεται στον πρόεδρο αφού αυτός διευθύνει την συζήτηση.
Τον  καλούμε λοιπόν να σταθεί  στο ύψος των περιστάσεων, να ενημερωθεί για τα όσα ορίζει ο Νόμος και οι εγκύκλιοι και να πράττει με αμεροληψία τα δέοντα.
Ας ελπίσουμε ότι στη συνέχεια θα μας διαψεύσει με την συμπεριφορά του, για το καλύτερο πάνω απ όλα της λειτουργίας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.