Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού των μεγάλων, θεοφόρων πατέρων και προστατών της Ελληνικής Παιδείας, των τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά   και της ενάρξεως του Τριωδίου, ίσως της καλύτερης ευκαιρίας για πνευματική ανασυγκρότηση ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, οι Κατηχητικές Συνάξεις των Ενοριών Ωρεών, Τσιφλικίου-Νεοχωρίου  και Ασμηνίου πραγματοποίησαν εορταστικές εκδηλώσεις με επικεφαλής τους εκλεκτούς Ιερείς-Εφημερίους και λαϊκούς Κατηχητές, με την παρουσία του υπευθύνου του Τομέα Νεότητας της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας, Οικον. Ιωάννου Σούρα, ο οποίος κόμισε το πατρικό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ...
Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, για την εύρυθμη λειτουργία των Κατηχητικές Συνάξεων όλων των Ενοριών.
Συνάμα, κατά τη διάρκεια των ως άνω εκδηλώσεων, οι Ιερείς ευλόγησαν και έκοψαν την αγιοβασιλόπιτα, χαρίζοντας έτσι το συναίσθημα σε όλους τους συμμετέχοντες, ότι κάθε Ενορία λειτουργεί ως πολυμελής οικογένεια.
 Επίσης, το Κατηχητικό της Ενορίας Γουβών, με τη συνοδεία γονέων και άλλων ενοριτών, στις 2 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή σε Μοναστήρια της Μαγνησίας και επισκέφθηκαν το παράρτημα προστασίας ανηλίκων Βόλου «Η Κιβωτός του Κόσμου», ενώ στις 8 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν το Βησσαριώνειο Γηροκομείο Ιστιαίας και προσέφεραν 100 κιλά τροφίμων, τα οποία είχε συλλέξει η Ενορία και τα παιδιά της, για αυτό τον σκοπό, ανακουφίζοντας όσους χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως συμπαράσταση, όχι μόνο κατά την διάρκεια των εορτών, αλλά και σε καθημερινή βάση.