Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

"Μάθημα εξ αποστάσεως"

Συμφωνούμε με τα όσα διαβάσαμε από τις δύο κυρίες νηπιαγωγούς και πιστεύουμε πως κάποια στιγμή οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν, πως το νηπιαγωγείο δεν είναι παιδότοπος για ν΄ αφήσουμε τα παιδιά μας και να πάμε για καφέ ή στους φίλους μας.

 Dimitra Kerantzi
Για πολλούς γονείς / κηδεμόνες το νηπιαγωγείο είναι κάτι σαν χώρος φύλαξης των παιδιών  ( δυστυχώς! !!) και όχι εκπαίδευσης!  Το να αντιλαμβάνονται όμως την ..τηλεκπαίδευση απλά και μόνο ως μια παρέα των παιδιών τους,  την στιγμή που οι νηπιαγωγοί ξεπερνούν και τις επαγγελματικές τους ικανότητες για να πετύχουν παιδαγωγικούς σκοπούς μέσα από την οθόνη,  πραγματικά προσβάλει και απαξιώνει τον ΄....δάσκαλο του παιδιού τους , ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν είναι νταντά αλλά ούτε και ανιματέρ. ΕΊΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ από όπου κι αν διδάσκει!

Georgia Katsari
Δήμητρα, έχεις δίκιο.. όμως δέστο και αλλιώς.. ουσιαστικά δεν αμφισβητούνται οι δικές μας γνώσεις και κόπος αλλά οι γονείς που το ισχυρίζονται αυτό αμφισβητούν την ικανότητα των ίδιων τους των παιδιών για μάθηση και ως έτσι τους συμπεριφέρονται. Ως " μωρά" που δεν μπορούν ή έλα μωρέ τώρα το μικρούλη μου.. για αυτό και είναι γεμάτα τα κέντρα εργοθεραπείας και λογοθεραπείας. Εξαιρούνται βέβαια και σημαντικό ποσοστό γονέων.
Όπως και εκπαιδευτικοί που ίσως να γίνονται ανιματέρ και να υποβιβάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί βολεύονται να συμφωνούν με τους γονείς που αναφέρω παραπάνω.. λίγοι εκπαιδευτικοί αλλά υπάρχουν.