Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Μπαίνουμε στην τελευταία στροφή του Μαϊου και θα μπούμε στους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Ιούνιος έχει πολλά βάσανα, αφού είναι ο μήνας κατά τον οποίο τα παιδιά μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις για την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια. Η ψυχούλα τους το ξέρει όμως, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κάνουν την προσπάθειά τους. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ειλικρινά τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής η οποία θα επιλέξει τα θέματα, να βοηθήσουν ....τα παιδιά και να μην δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. 

- Τα παιδιά θα πρέπει να είναι ήρεμα και να πάνε στις εξετάσεις με το λιγότερο άγχος, αφού γνωρίζουν πως τίποτα δεν τελειώνει στις εξετάσεις. Η ζωή είναι ωραία και θα έχουν ευκαιρίες να την κάνουν αυτά τα παιδιά καλύτερη. Ψύχραιμα και ήρεμα, να κάνουν σωστές επιλογές, όχι για να περάσουν κάπου, αλλά εκεί που θα περάσουν να είναι κι αυτό που θα τους αρέσει λιγότερο ή περισσότερο.

- Οι γονείς ας μην προσπαθούμε να πιέσουμε τα παιδιά μας, ώστε κάπου να περάσουν, μόνο και μόνο για να έχουμε εμείς να λέμε στους γείτονες κάτι. Σε περίπου 25 μέρες τα παιδιά θα οδηγηθούν στα εξεταστικά κέντρα και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Οι γονείς 18 περίπου χρόνια κάναμε ότι μπορούσαμε για να τα μεγαλώσουμε. Ας κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, χωρίς πιέσεις, γιατί το ζητούμενο είναι να είναι καλά στην υγεία τους τα παιδιά μας.

- Συγχωρέστε μας, αλλά θα γράψουμε κάτι. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή και αν κάνετε μια έρευνα, παιδιά που δεν πέρασαν στα πανεπιστήμια, έγιναν επιχειρηματίες και έχουν υπαλλήλους παιδιά που τελείωσαν το πανεπιστήμιο, μπήκαν στην ανεργία και τώρα για το μεροκάματο, δουλεύουν ντελίβερι, μοιράζουν φυλλάδια, είναι στην λάντζα, σε επιχειρήσεις με αφεντικά αυτούς που δεν πέρασαν ούτε έξω από πανεπιστήμιο.

- Παιδιά δυστυχώς εμείς οι μεγάλοι δεν φροντίσαμε ώστε να έχουμε ένα κράτος το οποίο "να μην τρώει τα παιδιά του". Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Φταίμε ΟΛΟΙ. Ελπίζουμε εσείς να μπορέστε να κάνετε κατι καλύτερο για τα δικά σας παιδιά. Μην ξεχνάτε πως με πανεπιστημιακή ή όχι μόρφωση, μπορείτε να έχετε μια καλύτερη ζωή, αρκεί να το πιστέψετε.