Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι την Κυριακή του Παραλύτου 23 Μαΐου 2021, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Ευβοέων Αγίων και ολόκληρη η Τοπική μας Εκκλησία την σύναξη πάντων των εν Ευβοία διαλαμψάντων Οσίων, Πατέρων και Ιεραρχών.
 Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Το Σάββατο 22 Μαΐου το απόγευμα, στις 7:00 μ.μ., Στα προπύλαια του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Ευβοέων Αγίων και εν συνεχεία ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου-Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος θα κηρύξει και... τον θείο λόγο.
Την Κυριακή 23 Μαΐου το πρωί, στις 6:45 π.μ., θ’ αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου, στις 7:30 π.μ. θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία και θα ακολουθήσει το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.
Το απόγευμα της Κυριακής, στις 7:00μ.μ. θα τελεσθεί μεθέορτος Εσπερινός και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχων των κτητόρων του Ι. Ναού.