Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δευτέρα, 17  Μαΐο
υ 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένες παρεμβάσεις του Σίμου Κεδίκογλου για την αναπτυξιακή προοπτική των Δήμων της Εύβοιας

Την επιτάχυνση των διαδικασιών εντάξεων προς χρηματοδότηση έργων και δράσεων σε Αναπτυξιακά Προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών συζήτησαν ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ και ο Δήμαρχος Καρύστου,  κ. Λευτέρης Ραβιόλος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021.
Οι χρηματοδοτούμενες δράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, σε άξονες προτεραιότητας όπως:  περιβάλλον, απασχόληση, ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των οικισμών, ανακύκλωση, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός, πολιτική προστασία, δημόσια υγεία, βελτίωση αστικού περιβάλλοντος,... εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 
Συγκεκριμένα, για το Δήμο της Καρύστου εντάσσονται έργα για την ύδρευση, για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης, για  εξοικονόμηση ενέργειας σε αντλιοστάσια ύδρευσης και λυμάτων, καθώς και για την κατασκευή Φωτοβολαταϊκού Σταθμού.
Όπως επισημάνθηκε, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, στοχεύοντας στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων για την υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων,  που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική και εξομαλύνοντας, παράλληλα, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοΐού.