Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021. 
Μεταξύ των θεμάτων, συζητήθηκε η εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στον Δήμο Χαλκιδέων. Η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις παραγωγών από τη Ρ.Α.Ε. για την εγκατάσταση 18 ανεμογεννητριών στις Δημοτικές Ενότητες της Ανθηδόνας και της Αυλίδας κι ότι ο Δήμος έχει ήδη οργανώσει τις απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Επιπλέον δήλωσε ότι θα δοθεί εντολή στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χαλκιδέων, ώστε να μην προχωρήσει σε καμία έκδοση οικοδομικής άδειας για εργασίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών κι ότι θα αποσταλεί σχετική επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Σκρέκα. Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επικαιροποίηση της πρόσφατης απόφασης του Μαΐου 2021, ότι δηλαδή είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε οποιαδήποτε ενέργεια εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων.... στην εδαφική αρμοδιότητα του Δήμου Χαλκιδέων αλλά κι ολόκληρης της Εύβοιας και της Σκύρου.
Επιπλέον στη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου 2021 ορίστηκαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων και ψηφίστηκε η Γ’ κατανομή των πιστώσεων στις σχολικές μονάδες, για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών. 
Συγκεκριμένα, στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Σιόλιας, κ. Βασίλης Γουρνής, κα Κάτια Μεγάλου, ο κ. Κώστας Ρήγος, κα Κατερίνα Κυριάκου και ο κ. Πάνος Καραμούζης κι από πολίτες ορίστηκαν η κα Μαρία Κικίδου, η κα Κορίνα Παππά, η κα Αθηνά Τσακάλη, η κα Χριστίνα Γκίζαλη και η κα Αθανασία Μαργαρίτη. Ως Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Νίκος Σιόλιας ενώ ως Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε η κα Μαρία Κικίδου. Στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ευαγγελία Παλαιολόγου, κ. Γιάννης Νέζης, κ. Μπάμπης Κώσταρος, κ. Κώστας Ζέρβας, κ. Γιώργος Γιογιός και ο κ. Δημοσθένης Κουτουλής κι από πολίτες ορίστηκαν η κα Νικολέτα Πολύχρονου, ο κ. Δημήτρης Δεμερτζής, ο κ. Αλέξανδρος Πιτσούνης και η κα Μαργαρίτα Δημητρίου. Ως Πρόεδρος ορίστηκε η κα Ευαγγελία Παλαιολόγου ενώ ως Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Αλέξανδρος Πιτσούνης.
Τέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Α.Ε.ΠΕ.Χ. ΑΕ, αντικαταστάθηκε η κα Ευαγγελία Παλαιολόγου από την κα Βασιλική Κόντου.