Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, με κύρια θέματα συζήτησης τον συντονισμό ενεργειών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων με βάση το Σχέδιο «Δάρδανος», την επικαιροποίηση του Μνημονίου και τον συντονισμό ενεργειών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου και τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε να είναι το ανθρώπινο και μηχανολογικό δυναμικό σε πλήρη ετοιμότητα για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και για τον τρόπο συντονισμού (επιχειρησιακό κέντρο, υπεύθυνοι επικοινωνίας, τηλεφωνικές γραμμές κλπ) για τη... διασφάλιση της επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Οργάνων. Επιπλέον επικαιροποίησε ως διαθέσιμους χώρους για τη μεταφορά πολιτών τις εγκαταστάσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., σε περιπτώσεις εκδήλωσης πλημμυρών και ανοιχτά γήπεδα του Δήμου Χαλκιδέων σε κάθε Δημοτική Ενότητα,  σε περιπτώσεις εκδήλωσης σεισμών. Τέλος, σημείωσε ότι ο Δήμος είναι σε ετοιμότητα να ενεργοποιήσει, όπου χρειαστεί, το Δίκτυο Εθελοντών κι ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι εθελοντές να επιμορφωθούν με σεμινάρια και να λάβουν πιστοποιήσεις.
Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Γουρνής ανέφερε εκτενώς ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Μητρώο εργοληπτών που έχει δημιουργηθεί, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα 32 χειριστές μηχανημάτων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, καθώς κι ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ασκήσεις ετοιμότητας στο Εργοτάξιο του Δήμου για την αντιμετώπιση εκδήλωσης σεισμού.
Όλοι οι συμμετέχοντες διαβεβαίωσαν για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και των μέσων των Υπηρεσιών τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι κι ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, της Σχολής Πεζικού, του Ερυθρού Σταυρού και της Λέσχης Ευρίπου 4Χ4.