Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ «ΑΡΜΑ»

Το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2021 η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ» Φύλλων πανηγύρισε, με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων μέτρα, τη μνήμη της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του προστάτου και εφόρου της, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και αδελφούς της Ι. Μονής.
Την δε κυριώνυμη ημέρα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο....
Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου, με την συλλειτουργία του Ηγουμένου π. Χριστοδούλου και αδελφών της Ιεράς Μονής, εκ των οποίων ο Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Προϊστάμενος της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος κήρυξε τον θείο λόγο.
Μεταξύ των πιστών παρέστησαν και ο Δοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, Υποστράτηγος Δημήτριος Κωσταρέλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδος Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής καθώς και τα μέλη του Πανευβοϊκού Συλλόγου Πελοποννησίων Ευβοίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Νικηφόρος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ενώ τους ύμνους όλων των ιερών Ακολουθιών, οι οποίοι μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm), απέδωσε ο Πρωτοψάλτης κ. Στυλιανός Μπενής με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.