Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Τι είπαν για την Σάκκαρη

Ναβρατίλοβα και Εβερτ αποθεώνουν τη Σάκκαρη

Δύο κορυφαίες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου γυναικείου τένις, η Μαρτίνα Nαβρατίλοβα και η Κρις Εβερτ, αποθεώνουν τη Μαρία Σάκακρη.

 Η ιστοσελίδα της WTA, με αφορμή τα Finals που θα διεξαχθούν στην Γκουανταλαχάρα από τις 8 έως τις 17 Νοεμβρίου και θα συμμετάσχουν οι οκτώ κορυφαίες τενίστριες του κόσμου (Αρίνα Σαμπαλένκα, Καρολίνα Πλίσκοβα, Μπαρμόρα Κρεϊτσίκοβα, Ίγκα Σβιότεκ Μαρία Σάκκαρη, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, Πάουλα Μπαντόσα,Ανέτ Κονταβέιτ), επέλεξε τις δύο κορυφαίες πρώην αθλήτριες να πούν τη γνώμη τους.....

 «Έτος έκρηξης. Έχει βελτιώσει πραγματικά το παιχνίδι της, έχει γίνει πιο ενεργή και έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η Μαρία ήταν τόσο καλή στην άμυνα και βασίστηκε σε αυτό. Τώρα προχωρά. Είμαι εντυπωσιασμένη με το μαχητικό της πνεύμα. Μπορεί να τρομάξει τους ανθρώπους με αυτό, γιατί είναι τόσο στο πρόσωπό της όσο και στη στάση της. Μπορεί να βάλει μερικούς ανθρώπους στη θέση τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Παίζει και συμπεριφέρεται σαν να έχει ήδη κερδίσει τον αγώνα  κι ενώ το παιχνίδι παίζεται ακόμα», ανέφερε η-65χρονη πλέον-  Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (γεννημένη στη Τσεχία), Νο 1 συνολικά για 332 εβδομάδες στο μονό και για 237 εβδομάδες στο διπλό, έχοντας κερδίσει 18 τίτλους Grand Slams. 

 «Ένα ανθρώπινο δυναμό, αυτό. Είναι κάτι άλλο. Απλά ένα απίστευτο, αθλητικό ταλέντο.  Μοναδική η κινητικότητα και το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πολύ επιθετική. Μπορεί να σκοτώσει... γίγαντες, να νικήσει οποιανδήποτε στον κόσμο», τόνισε η (γεννημένη στις ΗΠΑ) Η Κρις Έβερτ, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και κάτοχος 18 Grand Slams.