Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Για την εκλογή Προεδρείου και επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής στο Δήμο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την εκλογή Προεδρείου και επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής στο Δήμο
Η χθεσινή εκλογή νέων οργάνων μας βρίσκει στη μέση της δημοτικής περιόδου και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο δήμος με όλο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, αποτελεί χρήσιμο μηχανισμό του κράτους για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και κυρίως λειτουργεί σαν «αμορτισέρ» εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης.
Όλα αυτά τα εισπράττουν οι κάτοικοι του Δήμου μας ήδη με τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και τις υπηρεσίες. Στα δυο χρονών λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου θεωρούμε ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καλή διάθεση, καλή πρόθεση και ευχές. Είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική... που υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει τον Δήμο μας, με διάφορα δημοτικά χαράτσια που η νέα Κυβέρνηση θέλει να τα κάνει περισσότερα.
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου υλοποιώντας αυτό το πλαίσιο, χωρίς καμία παρέκκλιση ως τώρα. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και μέσα από τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι κάτοικοι του δήμου μας και ολόκληρος ο ελληνικός λαός εξαιτίας της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας ότι δεν τόλμησε ούτε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας να βγάλει. Η έστω να εκφράσει την αντίθεση του για τον άκρως επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο οι μαθητές καλούνται να γυρίσουν σήμερα στα θρανία. Αντικειμενικά έχει οδηγηθεί στο να λειτουργεί ως ιδιωτικός φορέας και εκχωρεί λειτουργίες του σε εργολάβους.
Ο απαράδεκτος εκλογικός νόμος αλλοιώνει τον συσχετισμό δυνάμεων και δίνει την δυνατότητα στους δημάρχους να έχουν την απολυτή πλειοψηφία μέσα από τις επιτροπές(οικονομική, ποιότητας ζωής).Από την άλλη πλευρά το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα, όλες συγκεντρώνονται στον Πρόεδρο τα αλλά δύο αξιώματα (αντιπρόεδρος & γραμματέας) θεωρούμε ότι είναι εντελώς αφυδατωμένα γι’ αυτό η ψήφος μας ήταν Λευκή στις προτάσεις που έγιναν τόσο για το Προεδρείο όσο και για τις Επιτροπές .
Όπως και πριν δύο χρόνια καταδικάζουμε τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Αλλαγές που πατούν πάνω στους προηγούμενους νόμους «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη», τους χειροτερεύουν, οδηγώντας κυριολεκτικά τα όργανα διοίκησης του δήμου ξανά υπό την απόλυτη αυτοδυναμία της νέας δημοτικής αρχής, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποκλείοντας από τη συμμετοχή τους με το δικαίωμα ψήφου όσους συνδυασμούς δεν πιάνουν το τεχνητά διαμορφωμένο μέτρο.
Στα πλαίσια αυτά εμείς πιστεύουμε χρειάζεται πέρα από την επισήμανση και την καλή πρόθεση,να ανέβει η διεκδίκηση και η αγωνιστική πίεση όπως διαχρονικά κάνουν οι εκλεγμένοι τις Λαϊκής Συσπείρωσης με όλες τις δυνάμεις μας μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια. Επιμένουμε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνεται πάνω στα προβλήματα του λαού του Δήμου μας και φυσικά στη σύνδεση που έχουν αυτά με την κεντρική πολιτική.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση  Κώστας Κέκης
Κώστας Καρτελιάς