Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΦΑΝΕΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, 16 Απριλίου 2023, το απόγευμα, στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Κληρικών εκ Χαλκίδος, Ν. Αρτάκης και των περιχώρων και την πληθωρική παρουσία του ευσεβούς Λαού, ο οποίος κατέκλεισε τον Ιερό Ναό και τον προαύλιο χώρο του, ετελέσθη ο Εσπερινός της Αγάπης.
Ο Εσπερινός αυτός ετελείτο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, αλλά φέτος, λόγω των αναστηλωτικών έργων εκεί, επελέγη το Προσκύνημα της.... Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, αφού την Δευτέρα του Πάσχα εορτάζεται η 72η ανάμνηση του θαύματος της Φανερώσεώς Της εκεί.
Μετά το τέλος του Εσπερινού και αφού οι χριστιανοί έλαβαν παραδοσιακές ευλογίες από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου, όλοι μετέβησαν στην αυλή του Ιερού Ναού, όπου στήσανε το «Χοροστάσι της Αγάπης» με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων της Νέας Αρτάκης «Παναγία η Φανερωμένη» και «Η Παντάνασσα» υπό την μουσική συνοδεία ορχήστρας της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες».
Στο Χοροστάσι εκτελέσθηκε πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν και όλοι οι προσελθόντες στον Εσπερινό, οι οποίοι πιασμένοι χέρι-χέρι πανηγύρισαν και με αυτό τον τρόπο, αγαπημένοι και μονιασμένοι, την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.