Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Συνεργασία
Κεδίκογλου-Μπουραντά
Έμπρακτη συνέχεια των όσων πρόσφατα ανέφερε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληλαντίων για την ανάγκη κοινής δράσης όλων των φορέων ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων αποτελεί η συνεργασία που είχε με τον νομάρχη κ. Αθανάσιο Μπουραντά την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Κεδίκογλου πιστός στο δόγμα ότι στα προβλήματα δεν υπάρχουν διαφορετικές γαλάζιες και πράσινες λύσεις επισκέφθηκε τον κ. Μπουραντά προκειμένου να συζητήσουν την πορεία έργων υποδομής στα οποία η Εύβοια παρουσιάζει υστέρηση.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και μέσα από τη διαρκή επικοινωνία θα προχωρήσουν σε συντονισμένες κινήσεις με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των έργων που εδώ και χρόνια έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί.
Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα ο βουλευτής θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών και ο νομάρχης θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Έτσι θα ασκηθούν και από τις δύο πλευρές πιέσεις για να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό στην ένταξη συγκεκριμένων έργων σε Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι, ότι η συνεργασία είναι το προαπαιτούμενο για να μπορέσει η Εύβοια να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά της.
Μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν ήταν και το λιμάνι Μαντουδίου.

Ο κ. Κεδίκογλου επανειλημμένως έχει ζητήσει να ενημερωθεί εάν θα περιληφθεί η συνέχιση και ολοκλήρωσή του για πλοία ανοιχτής θαλάσσης, τονίζοντας τη σημασία και την αξία του έργου καθώς αποτελεί την ιδανική πύλη επικοινωνίας για τις βόρειες Σποράδες.
Ο νομάρχης από την πλευρά του χαιρέτησε την πρωτοβουλία του κ. Κεδίκογλου και δήλωσε πως είναι πολύ χρήσιμη η συνεργασία με τους βουλευτές. Όπως είπε: «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιζητά τη συνεργασία με όλους τους φορείς κυρίως με τους βουλευτές, ώστε να αντιμετωπιστούν μεγάλα και χρόνια προβλήματα της Εύβοιας».