Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ

ΕΕ: Πιθανές εισαγωγές
ουκρανικών κοτόπουλων το 2010


Κτηνίατροι - επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να επισκεφθούν το προσεχές διάστημα πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Ουκρανίας, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί όσον αφορά την τήρηση των κοινοτικών κανόνων υγιεινής.
Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, η ουκρανική πλευρά αισιοδοξεί ότι από την επόμενη χρονιά θα είναι δυνατή η έναρξη εξαγωγών κρέατος πουλερικών στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι τώρα στο ζωικό τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να εισαχθούν από την Ουκρανία ψάρια, αυγά, μέλι και ζώντα άλογα.


Ανοιξαν τα ρωσικά σύνορα
για τα δανέζικα χοιρινά


Η Ρωσία ήρε το εμπάργκο που είχε επιβάλει την άνοιξη του 2007 στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τη Δανία, με το αιτιολογικό ότι τα δανέζικα χοιρινά κρέατα είχαν αυξημένα κατάλοιπα αντιβιοτικών κατά τη ρωσική νομοθεσία (αλλά κάτω από τα κοινοτικά όρια).
Η υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων της Δανίας κ. Eva Kjer Hansen γνωστοποίησε ότι οι ρωσικές αρχές έδωσαν την άδεια για εισαγωγές κρεάτων που προέρχονται από 4 μεταποιητικές επιχειρήσεις-σφαγεία της Δανίας μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν τόσο από δανικής, όσο και από κοινοτικής πλευράς.