Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΥΛΩΝΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ
ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ





Ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης και αντιπροσωπεία κατοίκων του Οριού αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νικολή, την Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Αθανασοπούλου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπιμπλή και τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Νίκο Παναγιώτου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009, το Νομάρχη Ευβοίας κ. Μπουραντά και του εξέθεσαν το χρονίζον πρόβλημα της κακοτεχνίας που υπάρχει στην διασταύρωση του Ορίου, από την εποχή της κατασκευής του δρόμου προς το Στόμιο. Παρουσίασαν μάλιστα στοιχεία που απέδειξαν ότι η απαλλοτρίωση ζώνης δώδεκα μέτρων εκατέρωθεν του υφιστάμενου δρόμου έχει συντελεστεί προ πολλών ετών και οι δικαιούχοι έχουν πληρωθεί τις αποζημιώσεις τους, συνεπώς καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός των υπηρεσιών περί έλλειψης στοιχείων για την τύχη των απαλλοτριώσεων.
Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου στο οποίο έχει καταγραφεί το σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων της τελευταίας δεκαετίας.
Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Οριού επεσήμαναν την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση των κατοίκων.
Ο Νομάρχης, μετά από την λεπτομερειακή ενημέρωση που του έγινε διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των φορέων του Οριού ότι με εντολή του οι υπηρεσίες θα επικαιροποιήσουν ή θα συμπληρώσουν την μελέτη του κόμβου του Οριού και ότι αμέσως θα προβούν στην κατασκευή στου έργου καθώς και στην ορθή αποκατάσταση του φωτισμού του.
Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Οριού είχαν εν συνεχεία συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και έλαβαν την διαβεβαίωση ότι σύντομα θα γίνει η κατασκευή του κόμβου.
Κατόπιν των ανωτέρω ο Δήμαρχος πρότεινε τόσο στους φορείς όσο και στους κατοίκους του Οριού που παρέστησαν στην ενημερωτική συγκέντρωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Οριό να αναστείλουν για μερικές εβδομάδες τις προτεινόμενες κινητοποιήσεις και να επανέλθει το θέμα για ενημέρωση και απόφαση λίγο πριν το Πάσχα.
Σε περίπτωση που οι Υπηρεσίες δεν έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό στάδιο την υλοποίηση των εντολών του Νομάρχη, οι κινητοποιήσεις θα γίνουν τις ημέρες του Πάσχα. Η πρόταση του Δημάρχου έγινε αποδεκτή.
(Η παραπάνω ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο του Δημάρχου Αυλώνος:
www.dkatsoulis.blogspot.com όπου μπορεί να σχολιαστεί από τον καθένα)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Όσο για κάποιο δημοσίευμα με ανακοίνωση της αντιπολίτευσης σχετικά με την Συνέλευση στο Οριό ο Δήμαρχος Αυλώνος δηλώνει ότι: «Δεν παρακολουθούμε ούτε σχολιάζουμε ανοησίες και ανερμάτιστες ανακοινώσεις που έχουν μοναδικό στόχο να δώσουν υπόσταση σε πολιτικές ανυπαρξίες. Όποιος ενδιαφέρεται πράγματι για τα προβλήματα του Οριού επιδιώκει τον διάλογο και την ενημέρωση των κατοίκων όπου και αν βρίσκονται, στο καφενείο, στο σπίτι, στην δουλειά. Εξάλλου οι Οριώτες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τους δικούς τους ανθρώπους από το 1998 έως σήμερα. Η Συνέλευση στο Οριό έγινε λίγα μέτρα πιο πέρα, εκεί όπου οι ηλικιωμένοι ως επί το πλείστον κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί και ζήτησαν από τον Δήμαρχο να συζητήσουν εκεί για να μην μετακινηθούν μέσα στην παγωνιά. Η ουσία είναι ότι έγινε μία πολύ γόνιμη συζήτηση, δόθηκε ενημέρωση και αναλήφθηκαν δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για όλα τα προβλήματα του χωριού. Όσοι ετράπησαν σε φυγή καλώς ετράπησαν γιατί αισθάνονται ξένοι στο Οριό. Εμείς συνεχίζουμε τις επόμενες συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά. Μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα και οι λύσεις. Εξάλλου για αυτά κρινόμαστε.»