Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις του Γ.Γ.
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά
μετά τη συνάντησή του
με το Νομάρχη Εύβοιας κ. Αθ. Μπουραντά
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε σήμερα, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009, συνάντηση εργασίας με το Νομάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά στη Χαλκίδα. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Ξεκινάμε αυτό το διήμερο ένα κύκλο συναντήσεων εργασίας στην Εύβοια. Αρχίσαμε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπου είχαμε μια πάρα πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία. Ο σκοπός είναι κοινός και δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να επιλύσουμε προβλήματα και βεβαίως να είμαστε στην εξυπηρέτηση του πολίτη και της καθημερινότητάς του. Είναι σημαντικό ότι δημιουργήσαμε ένα σημαντικό πλαίσιο δουλειάς για τους επόμενους μήνες, ήταν ένας πολύ γόνιμος και αποδοτικός διάλογος μέσα από τον οποίο προέκυψαν ζητήματα και βεβαίως υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης έτσι ώστε να αναδειχθούν στην πραγματική τους διάσταση και στο βαθμό του εφικτού να επιλυθούν. Επιλύσαμε θέματα και θεωρώ ότι έχουμε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας προς όφελος του πολίτη της Εύβοιας και τελικά του πολίτη της Στερεάς Ελλάδας …»
Στην ίδια συνάντηση ο Νομάρχης Εύβοιας δήλωσε:
«Είχαμε μια συνάντηση σήμερα με το νέο Γενικό Γραμματέα τον οποίο καλωσορίσαμε και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία. Έγινε μια πολύ καλή και ουσιαστική συζήτηση Και εμείς αλλά θέλω να πιστεύω και ο Γενικός Γραμματέας είμαστε ικανοποιημένοι από την έκβαση της συζήτησης που είχαμε. Ο διάλογος θα συνεχιστεί, ήδη έχουμε συμφωνήσει τις επόμενες ημέρες να έχουμε άλλη μια συνάντηση στη Λαμία γιατί έτσι λύνονται τα προβλήματα με τη συζήτηση, την καλή θέληση και την κατανόηση.
Νομίζω ότι αυτά υπήρχαν στη σημερινή μας συνάντηση και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε διαμάχη με την Περιφέρεια, είχαμε μια συγκεκριμένη διαφορά απόψεων με τον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα. Ήταν μια περίοδος που με στενοχώρησε γιατί εμείς είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα του τόπου και θέλουμε όλοι να συνεργαζόμαστε. Κάπου δεν τα καταφέραμε…Από δω και πέρα δεν θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα, έτσι δείχνουν όλα.
Από τα θέματα που έχουμε εμείς τα βασικότερα είναι το οδικό του βασικού οδικού δικτύου του Νομού, το θέμα των χρήσεων γης και το θέμα του ΕΣΠΑ που ακολουθεί, είναι ένα πρόγραμμα δύσκολο, είναι η πρώτη φορά που εμείς σαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπαίνουμε σε αυτό, - είμαστε στο Στόχο 2 και όχι στο Στόχο 1 όπως είμαστε παλιότερα - αλλά νομίζω ότι με τη συνεργασία που αναπτύσσουμε με το νέο Γενικό Γραμματέα και την Περιφέρεια συνολικά νομίζω ότι θα τα ξεπεράσουμε όλα, δεν θα χάσουμε τίποτα.
Πάντα μπορεί να τύχουν προβλήματα σοβαρά, θα τα δούμε αλλά σας λέω και πάλι ότι όταν υπάρχει καλή διάθεση όλα αντιμετωπίζονται…»