Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Είμαστε εκτός….

Είμαστε εκτός πραγματικότητας
πολλοί από εμάς
που ασχολούμαστε με τα ΜΜΕ.

Πάρτε για παράδειγμα τα τελευταία γεγονότα με την απόδραση του κακοποιού Παλαιοκώστα.
4 μέρες τώρα τηλεόραση, ραδιόφωνα και εφημερίδες(λιγότερο) παίζουν πρώτο θέμα την απόδραση και ακολουθούν δηλώσεις επί δηλώσεων για το πώς έγινε, πώς θα γίνει η επόμενη απόδραση, για το ότι και πάλι φταίει η κυβέρνηση κ.ο.κ.
Μία ώρα δελτίο ειδήσεων ο άλλος, τρώει τη μισή στον Παλαιοκώστα, 20 λεπτά στα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στη χώρα μας και σε διεθνή θέματα και τα υπόλοιπα 10΄ διαφημίσεις, αθλητικά, καιρός. Και αν τύχει να τον δεις (τον καιρό) με την Πετρούλα, πάει τελείωσες….
Άκουσε κανείς εμπεριστατωμένα –και όχι στα ψιλά- για την οικονομία, την ανεργία, τη φτώχεια, τα Νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή όταν επικρατεί αλαλούμ στην ενημέρωση και τα φώτα πέφτουν αλλού;
Ποιος από εμάς όλους τους δημοσιογράφους, μικρούς και μεγάλους, ενδιαφέρθηκε να πιάσει πραγματικά το σφυγμό της καθημερινότητας που ζει και σήμερα και θα ζει και αύριο ο Έλληνας πολίτης;
Ποιος; Πιστεύω ουδείς, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων οι οποίες όμως δεν φαίνονται και δεν ξεχωρίζουν στα ΜΜΕ, καθώς πνίγονται από τον καπνό και τη σκόνη των «reality news».
Είναι η κατάντια μας αυτή και ο πολίτης που δεν έχει δουλειά και δεν θα έχει αύριο να φάει καθημερινά μας φτύνει, μας λέει «αι σιχτίρ απ` δω», γυρίζει το κουμπί και βάζει μουσική και άλλα πολλά, γιατί εμείς «όταν ο Θεός έριχνε βροχή, κρατούσαμε ομπρέλα», για να μην το πω αλλιώς…..