Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΝΤΙΜΠΕΙΤ2

Ξεχώρισαν

Αλήθεια, ποιος από τους 5 πολιτικούς αρχηγούς δεν επανέλαβε τον εαυτό του χθες βράδυ. Ποιος από τους 5 δεν ήταν σχεδόν προβλέψιμος.
Πιστεύω κανείς.

Ο καθένας υπηρέτησε το στόχο του από τη σκοπιά του και είπε λίγο – πολύ αυτά που περίμενε να ακούσει ο ψηφοφόρος του κάθε κόμματος.
Αν κατάφεραν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους και να πείσουν τους αναποφάσιστους, θα φανεί μέσα στις επόμενες 9 ημέρες και φυσικά από το αποτέλεσμα της 7ης Ιουνίου το βράδυ της Κυριακής.
Εκείνοι που ξεχώρισαν όμως χθες, ήταν δύο: ο κ. Αλαβάνος και η κ. Παπαρήγα.
Ο κ. Αλαβάνος, γιατί ήταν εκείνος που λιγότερο κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία που είχε σε προηγούμενο ντιμπέιτ. Τότε είχε άλλον αέρα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε, μέχρι και 20% του έδιναν αργότερα οι δημοσκοπήσεις. Χθες όμως ο ρόλος του, παρότι είναι ρήτορας στο λόγο του, ήταν δύσκολος υπό το βάρος της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ από το 20 στο 5-6%.
Η κ. Παπαρήγα, αν και προβλέψιμη, ξεχώρισε γιατί ήταν εκείνη που μίλησε με πιο λιτή γλώσσα στο λαό. Ο λόγος της δεν ήταν επιτηδευμένος ούτε ξύλινος. Αυτή η γλώσσα ας γίνει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους…