Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ σκόρπιες

Σπάστε αυγά…

-Ο πρωθυπουργός μπορεί να έχει περάσει την εικόνα του πολιτικού που «σπάει αυγά» και θέλει να είναι ειλικρινής με το λαό, όμως μετά από 5 χρόνια στο τιμόνι της χώρας είναι πλέον συγκρίσιμος με ό,τι έκανε ή δεν έκανε αυτά τα 5 χρόνια, τονίζουν οι αντίπαλοί του.
Έτσι πρέπει να είναι αλλά γιατί, κύριοι, δεν μπαίνετε στον κόπο να συγκρίνετε και την εικόνα της 20ετίας του ΠΑΣΟΚ με αυτό που προσπαθεί να μας παρουσιάσει σήμερα ο κ. Παπανδρέου;
Και εξηγούμαι, με ένα πολύ απλό παράδειγμα το οποίο είναι ορατό κυρίως στην Περιφέρεια.
Για πολλά χρόνια η Περιφέρεια παραμελήθηκε. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα το έλεγαν και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους. Άλλοι μεταξύ τους, άλλοι πιο φωναχτά, το έλεγαν πάντως.
Για ελάτε σήμερα, μέσα σε 5 χρόνια, να δούμε τι έχει γίνει και τι γίνεται στην Περιφέρεια. Πόσα χρήματα απορροφήθηκαν και πόσα δόθηκαν στους Δήμους, ανεξαρτήτως αν ο Δήμαρχος ήταν «γαλάζιος, πράσινος, κόκκινος».

-Ένα ντρανταχτό παράδειγμα είναι και η Εύβοια.
Κάποιοι νόμιζαν ότι με το να «φαίνονται» τα έργα τους στο κέντρο είναι αρκετό. Έκαναν όμως μεγάλο λάθος και τώρα δεν μπορούν να πείσουν κανέναν με το να φωνάζουν για να κάνουν θόρυβο.
Χρόνια ολόκληρα η Ν. Εύβοια φώναζε για τις αναγκαίες υποδομές που χρειαζόταν αλλά δεν άκουγε κανείς. Περνούσαν, έκαναν διαπιστώσεις, υπόσχονταν και έφευγαν. Και η κατάσταση παρέμενε στάσιμη.
Σήμερα όμως, που άρχισε να γίνεται έργο και να είναι ορατό, κάποιοι ενοχλήθηκαν, γιατί τώρα τι θα έχουν να λένε;

-Μέχρι και ο Νομάρχης μας κ. Μπουραντάς επιτέθηκε, πριν λίγες μέρες μέσα στο Επιμελητήριο, στον υπουργό κ. Μπούρα, γιατί ήρθε, λέει, με άδεια χέρια!!!
Κι όμως αυτά που εξήγγειλε ο υπουργός, κάποια άρχισαν να υλοποιούνται και άλλα έχουν ήδη δρομολογηθεί. Μήπως αυτό ενόχλησε;

-Εν πάσει περιπτώσει, οι πολιτικοί άνδρες θα πρέπει να έχουν το πολιτικό ανάστημα να αναγνωρίζουν το έργο που γίνεται και φυσικά να ζητούν περισσότερα. Όχι όμως να μηδενίζουν τα πάντα.

-Ο Καραμανλής πρέπει να «σπάσει πολλά αυγά» για να πετύχει. Ο κόσμος πιστεύω θα τον περίμενε πιο αποφασιστικό και γρήγορο σε κάποια πράγματα που τρώνε τις σάρκες του εδώ και χρόνια (βλ. Δημόσιο, Οργανισμοί, Επιτροπές κ.ο.κ.). Αν δεν το κάνει το επόμενο διάστημα, θα χάσει έδαφος, αδικώντας και τον εαυτό του και αυτούς που πίστεψαν στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

-Ο κ. Παπανδρέου, αν καταφέρει τελικά να ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματα στο κόμμα του και να παραμείνει αρχηγός, θα πρέπει να μην λησμονά το παρελθόν και να καταφέρει να προχωρήσει απαλλαγμένος από αυτό ύστερα από έναν ειλικρινή απολογισμό.
Να μην αρέσκεται στο να είναι αρεστός αλλά να είναι υπεύθυνος.
Όσο θα συνεχίζει στο δρόμο της υποσχεσιολογίας και της εικονικής πραγματικότητας, τόσο ο Καραμανλής και ο Βενιζέλος θα τρίβουν τα χέρια τους….