Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η παγκόσμια οικονομική κρίση βρέθηκε
στο επίκεντρο των εργασιών
του Διεθνούς Συνεδρίου της Διακοινοβουλευτικής
Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο)
που έλαβε χώρα στην Αιδηψό
το διάστημα 26 με 29 Μαΐου.


Καθοριστική για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Εύβοια και την προβολή του τόπου μας ήταν η παρέμβαση του βουλευτή , Σίμου Κεδίκογλου, καθώς αρχικά είχε προταθεί η Κρήτη.
Όπως ο ίδιος τόνισε η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας προσφέρεται για θρησκευτικό τουρισμό λόγω του ότι εκτός από το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου υπάρχουν Μονές που μπορεί κανείς να επισκεφθεί, όπως η Μονή Γαλατάκι , η Μονή του Οσίου Δαυίδ, της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου , του Αγίου Γεωργίου.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι η κρίση του αξιακού συστήματος για την οποία είχαν μιλήσει τον Ιούνιο στη Ρόδο πολύ γρήγορα έγινε κρίση του οικονομικού συστήματος.
Τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις δεν μπόρεσαν- όπως είπε- να τις διαγνώσουν έγκαιρα. Η Ορθοδοξία, ωστόσο, μπορεί και πρέπει να προτείνει λύσεις για τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Οι Ορθόδοξοι λαοί θα πρέπει να βρουν τις εσωτερικές δυνάμεις , στηριζόμενοι στην πίστη που τους ενώνει παρά τις όποιες εθνικές διαφορές, να αγωνιστούν σε ένα ενιαίο μέτωπο, να αντισταθούν και να αναζητήσουν διεξόδους, προκειμένου να βγουν αλώβητοι από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Τα θέματα που αποτέλεσαν αντικείμενο των τριών θεματικών ενοτήτων ήταν:
«Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η κατάσταση των οικονομιών των χωρών της Ορθόδοξης παράδοσης».
«Η Ορθόδοξη ηθική και η οικονομία της αγοράς- το θέμα της συμβατότητας».
«Οι ιδέες, σχέδια και μορφές της συνεργασίας στις Ορθόδοξες χώρες υπό τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης».