Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ενίσχυση
του γαστρονομικού τουρισμού
στην Ελλάδα
Περισσότερες από 180 δράσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει φέτος ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο της προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.
Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή "Business & Travel" ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Παναγιώτης Παπασταύρου, προσθέτοντας ότι με τη δράση "Kerasma" ενισχύεται ο τουριστικός κλάδος μέσω της γαστρονομίας.
Ο κ. Παπασταύρου απηύθυνε έκλυση στις ελληνικές επιχειρήσεις να έρθουν στον ΟΠΕ προκειμένου να ζητήσουν συνεργασία και να βελτιστοποιήσουν τα προϊόντα τους. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου σημείωσε ότι αγορές στόχοι που ενισχύει τη δράση του ο Οργανισμός είναι η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της 2GREECE4SAILING, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής, αναφέρθηκε στη ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού τη φετινή σεζόν.
Ελπίζει όπως τονίζει στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αφού οι εκπτώσεις που δίδονται προσεγγίζουν ακόμη και το 20%.
Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα των υποδομών όπου η πολιτεία αντιμετωπίζει τον κλάδο με ερασιτεχνικό τρόπο, προσθέτοντας ότι οι μαρίνες της Αττικής δεν καλύπτουν την ζήτηση. Καταλήγοντας επισήμανε ότι η Ελλάδα δέχεται έντονο ανταγωνισμό από Κροατία και Τουρκία δίχως να εκμεταλλεύεται την "ελληνική Πολυνησία".
Τατιάνα Ρόκου