Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Εθνική Νέων

Δανία-Ελλάδα 1-0
Με ήττα 0-1 από τη Δανία ολοκλήρωσε η Εθνική Νέων τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στον 3ο όμιλο της ενδιάμεσης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009.Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε με κεφαλιά ο Μόλερ στο 3ο λεπτό.
Ο αγώνας προσέφερε πλούσιο θέαμα, με τις δύο ομάδες να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν για άλλη μια φορά άτυχο, καθώς ο Ταχτσίδης στο 15΄ και ο Ματσούκας στο 81΄ αστόχησαν σε χτυπήματα πέναλτι (απέκρουσε και στις δύο περιπτώσεις ο Χάνσεν). Δύο δοκάρια είχε η Δανία, με τους Κριστόφερσεν (14΄), Κρίστιανσεν (57΄).
Δανία: Χάνσεν, Γιένσεν, Μόλερ, Μ. Λάρσεν, Γ. Λάρσεν, Μπόισεν, Κριστόφερσεν, Γιάκομπσεν (72΄ Πέντερσεν), Οζντογκαν, Γκίτγκαερ (46΄ Πέτερσεν), Κρίστιανσεν (84΄ Γιόργκενσεν)
Ελλάδα: Λάμπρου, Σκόνδρας (85΄ Μαρουκάκης), Κάτσικας, Παπαδόπουλος, Ταχτσίδης, Παληγιώργος, Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης (53΄ Ματσούκας), Καλτσάς, Καρέλης, Λουκίνας (58΄ Γιάννου)
Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Αλέξης Αλεξίου, δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα:
«Δεν έχει προηγούμενο η ατυχία μας σε αυτό το τουρνουά. Στους αγώνες με την Τουρκία και τη Δανία παρακολουθήσαμε το ίδιο έργο. Την ομάδα μας να δημιουργεί και να χάνει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Ας μας γίνει μάθημα και ελπίζω οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι παίκτες να φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους σε όλους τους αγώνες».

*Την πρόκριση
στην τελική φάση της διοργάνωσης πήρε η Τουρκία, ύστερα από τη νίκη της επί της διοργανώτριας Πορτογαλίας με σκορ 4-0.