Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Μπιλάρδο και ο Ιγκουαΐν για Αργεντινή - Ελλάδα
Μπιλάρδο: «Ο Μαραντόνα πρέπει να είναι ήρεμος μετά την κλήρωση»

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν παραβρέθηκε στην κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική, επειδή είναι τιμωρημένος από την FIFA κι έτσι την Αργεντινή εκπροσώπησε ο τενχικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας και προπονητής της Εθνικής ομάδας όταν κατέκτησε το τρόπαιο το 1986, Κάρλος Μπιλάρδο.
Σε δηλώσεις του για τον 2ο όμιλο, όπου μετέχει και η Ελλάδα, φάνηκε ευχαιριστημένος, αφού τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Μαραντόνα πρέπει τώρα να είναι ήρεμος με την κλήρωση. Ομως εμείς πρέπει να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, γιατί δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες.
»Σε ένα Μουντιάλ υπάρχουν επτά τελικοί μέχρι να φτάσει κάποιος στο τρόπαιο και με αυτό το σκεπτικό θα αντιμετωπίσουμε όλους τους αγώνες.
»Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που έχει καλά αποτελέσματα, η Κορέα έχει βελτιωθεί πολύ και υπάρχουν δύο ομάδες στην Αφρική, που παραδοσιακά ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες, η Νιγηρία και το Καμερούν».

Ιγκουαΐν: «Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης»
Κάθε άλλο παρά εφησυχασμένος είναι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν από την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έφερε την Αργεντινή αντιμέτωπη με την Ελλάδα, τη Νιγηρία και τη Δημοκρατία της Κορέας.
«Πιστεύω είμαστε σε δύσκολο όμιλο. Δεν θα έχουμε εύκολο έργο στον πρώτο γύρο. Η Νιγηρία είναι μία ομάδα που πάντα μας κάνει τη ζωή δύσκολη, η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν την Ισπανία και η Κορέα βρίσκεται για κάποιον λόγο στη Νότιο Αφρική.
»Ελπίζω να κάνουμε το πρώτο βήμα και να προκριθούμε. Στόχος μας είναι να έχουμε μία καλή παρουσία στη διοργάνωση και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο», δήλωσε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.