Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ιδρύεται Σώμα Πολιτικής Προστασίας
Για μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών δεσμεύτηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών συναντήθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι έθεσαν υπ' όψιν του τα βασικά τους αιτήματα που επικεντρώνονται στην εργασιακή τους αποκατάσταση. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους πυροσβέστες ότι «θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους».
Ο Μ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι και το 2010 θα εξακολουθήσουν να εργάζονται με οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ παράλληλα ξεκινά η διαβούλευση για την εύρεση μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς των 5.500 εποχικών πυροσβεστών. Δεσμεύτηκε επίσης ότι .........
θα χορηγηθεί ταυτότητα συμβασιούχου πυροσβέστη.
Ο υπουργός συμπλήρωσε πως το 2011 η πλειονότητα τους θα απορροφηθεί είτε, σε ένα Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα συσταθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, είτε στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εκπρόσωποι των εποχικών πυροσβεστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για τη δρομολόγηση σχεδίου για την εργασιακή τους αποκατάσταση και αξιοποίηση.
Εντός του 2010 θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου αξιοποίησης των εποχικών πυροσβεστών.
«Θα σας καλύψω σε όλα» είπε στους πυροσβέστες ο Μ.Χρυσοχοΐδης, «μαζί είμαστε στο κατεπείγον. Και εσείς σε αυτό που θέλετε και σε αυτό που θέλει ο λαός κι η πατρίδα.